Fietsen en varen met Whanganui River Adventures

Fietsen en varen met Whanganui River Adventures
OntvangstKen & Josephine
Locatie Whanganui River
Omgeving In het bos, In de natuur
Duur Hele dag
Groepgrootte Prive
Moeilijkheid Redelijke conditie nodig
Natuur
Cultuur
Adrenaline
Green
 

Whanganui River Adventures is een lokaal familiebedrijf dat fiets- en boottochten organiseert in de riviervallei van Whanganui River, gelegen op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Whanganui River is 290 kilometer lang en daarmee de op twee na langste rivier van het land. Tijdens deze fietstocht leert u meer over de geschiedenis van Whanganui River en waarom deze zo belangrijk is voor de Maori.

Whanganui River stroomt door de bossen en bergen van Mount Tongariro National Park en mondt uit op de Tasmanzee. Het meest spectaculaire deel van de rivier ligt ten noorden van Pipiriki, waar het water door een reeks smalle kloven loopt, te midden van een weelderig inheems woud.

‘Ko au te awa ko te awa ko au’

U wordt opgehaald in Ohakune, waar uw mountainbike wordt afgesteld. Vervolgens wordt u naar het startpunt van de fietstocht gebracht. Hiervandaan rijdt u zesendertig kilometer naar Mangapurua Landing. De tour voert u langs tal van historische bezienswaardigheden, waaronder ‘The Bridge to Nowhere’ en het plaatsje Whanganui. In Mangapurua gaat u aan boord van een heuse jetboat en wordt u op avontuurlijke wijze naar Pipiriki gebracht. In Pipiriki wordt u uiteindelijk met een shuttle bus opgehaald en teruggebracht naar Ohakune. Houdt er rekening mee dat u een goede conditie nodig heeft voor deze tour.