Op pad met Farewell Spit Eco Tours

Op pad met Farewell Spit Eco Tours | Nieuw-Zeeland | TravelEssence
Locatie Nelson
Duur Hele dag
Maaltijd Inclusief lunch
Moeilijkheid Geschikt voor iedereen
Natuur
Cultuur
Adrenaline
Green
 

Farewell Spit Nature Reserve op het Zuidereiland is een uniek natuurgebied. In de hoge zandduinen komen ongeveer negentig vogelsoorten voor, waaronder jan-van-genten, zwarte zwanen en scholeksters. Cape Farewell dankt zijn naam aan de Britse ontdekkingsreiziger James Cook. Het was het laatste stukje land dat hij en zijn bemanning van Nieuw-Zeeland zagen toen ze Nieuw-Zeeland verlieten. Vier kilometer van het natuurreservaat is toegankelijk voor het publiek en de enige manier om er te komen is met een georganiseerde excursie van Farewell Spit Eco Tours.

Farewell Spit Eco Tours is de enige organisatie die het gebied mag betreden. Zij bieden diverse excursies aan waarbij u niet alleen de verschillende vogels bewondert, maar waar ook aandacht wordt besteed aan de andere flora en fauna die voorkomen in dit natuurreservaat.

Spot vogels met Farewell Spit Eco Tours

Tijdens de Gannet Colony Tour observeert u een jan-van-gent kolonie in de duinen. Deze grote, gestroomlijnde zeevogels hebben smalle vleugels en brengen hun jongen groot op drie verschillende plaatsen in Nieuw-Zeeland, waar Farewell Spit er één van is, maar u zult onderweg ook andere vogels spotten. Vanaf een heuvel geniet u van het panoramisch uitzicht op de Tasman kustlijn en oceaan. Tijdens de tocht weet uw gids u van alles te vertellen over de ecologie en geschiedenis van het natuurreservaat. Vergeet niet uw camera mee te nemen, want u komt op verschillende plekken die zeker het fotograferen waard zijn.