Kajakken langs de kustlijn van de Coromandel

Kajakken langs de kustlijn van de Coromandel | TravelEssence
Locatie Coromandel
Omgeving Op zee, In de natuur
Duur Halve dag
Maaltijd Niet inbegrepen
Moeilijkheid Geschikt voor iedereen
Natuur
Green
 

Als u op zee wilt kajakken, dan vindt u bij de Coromandel alles wat uw hart begeert. De oostkust van dit schiereiland op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland is onderdeel van het Te Whanganui-A-Marine Reserve. Hier kunt u per kajak genieten van het heldere blauw zeewater, terwijl u de vulkanische kustlijn van de Coromandel verkent. Dit avontuur wordt mogelijk gemaakt door Cathedral Sea Kayaking. Naast moderne zeekajaks, beschikt het bedrijf over ervaren gidsen die u meenemen op een van hun dagtochten.

Bij Cathedral Sea Kayaking kunt u kiezen uit verschillende tochten. Deze zijn geschikt voor alle leeftijden. Daarbij is ervaring niet noodzakelijk. Uw gids zal u op zee begeleiden en assisteren. Wat u rest is zorgeloos genieten.

Kajakken met de familie

De populairste kajaktocht van Cathedral Sea Kayaking is de Cathedral Cove Classic Tour. Deze tocht voert u langs indrukwekkende rotspartijen en verborgen zeegrotten. De tour biedt u genoeg fotomomenten, want u peddelt in een ontspannen tempo. De gids zit vol met lokale kennis en vermaakt u met tal van Maori-legendes. Omdat de zeekajaks van Cathedral Sea Kayaking zo stabiel zijn, kan een kind eventueel voorin plaatsnemen en een volwassene achterin plaatsnemen. Dit is dus een tocht die leuk is voor het hele gezin.

  • Kajaktouren in Neuseeland - Cathedral Cove Kayaking
    Kajaktouren in Neuseeland - Cathedral Cove Kayaking

De hele dag ongestoord kajakken

Als u in alle rust de vulkanische kustlijn wilt verkennen, dan kan u het beste kiezen voor de Remote Coast Tour. Tijdens deze tocht komt u op plekken die zelden door andere reizigers worden bezocht. Met de wind in uw rug peddelt u langs kliffen en zeegrotten die miljoenen jaren geleden door de oceaan zijn uitgehouwen. Deze tocht duurt ongeveer drie uur, maar u kunt er ook voor kiezen om de hele dag op pad te gaan met de Full Day Tour. In dat geval vertrekt u vroeg in de ochtend en komt u pas rond zes uur terug. Een waar avontuur dus!

Het Whanganui-A-Marine Reserve

Te Whanganui-A-Hei werd in 1992 het zesde zeereservaat van Nieuw-Zeeland. Het beslaat ongeveer negen vierkante kilometer en wordt beheerd door het Department of Conservation. In dit gebied mag niet gevist worden. Hierdoor kunnen het zeeleven en de kustlijn vredig voortbestaan. Ervaar het zelf, tijdens een onvergetelijke kajaktocht op zee.