Boot- en zeiltochten in Nieuw Zeeland

Boot- en zeiltochten in Nieuw Zeeland

Ontdek Nieuw-Zeeland vanaf het water en maak kennis met de unieke natuurgebieden die het land rijk is. Breng een dag door op een boot en vaar met de schipper naar witte stranden, verborgen baaien en idyllische eilanden. Tijdens het varen in Nieuw-Zeeland geniet u niet alleen van de zee; wildlife als walvissen, dolfijnen, pinguïns en zeehonden laten zich regelmatig van dichtbij bekijken.

Varen met een boot in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is bij uitstek een zeilland. Ervaar de liefde van de Kiwi’s voor het zeilen tijdens een dagtocht met een zeilboot. Met de wind in de zeilen ontdekt u de wateren van het Abel Tasman National Park of bezoekt u plekken van de Bay of Islands die u anders niet had gezien. Uw schipper vertelt u alles over de omgeving en als u het leuk vindt kunt u de kapitein helpen met het hijsen van de zeilen. In de middag gaat de boot voor anker en heeft u de mogelijkheid om te zwemmen of een wandeling te maken over het strand.

In Whitianga vaart u als zeilliefhebber mee op een schoener uit 1928. Tijdens de zeiltocht vertelt uw kapitein over de geschiedenis van het jacht en neemt hij u mee naar de verborgen plekken van de Mercury Islands. Of wat dacht u van een cruise door de Doubtful Sound? U vaart langs eeuwenoud regenwoud, bergen, watervallen en steile rotswanden. Met een beetje geluk spot u pelsrobben, dolfijnen en pinguïns. Hieronder vindt u een selectie van onze boot-en zeiltochten in Nieuw-Zeeland.