Avontuurlijke fietstochten in Wanaka

Avontuurlijke fietstochten in Wanaka
OntvangstDan
Locatie Wanaka
Omgeving In het bos, In de bergen, In de natuur
Duur Hele dag
Groepgrootte Prive, Prive gids
Moeilijkheid Redelijke conditie nodig
Natuur
Cultuur
Adrenaline
Green
 

Wanaka ligt op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, pal aan het gelijknamige meer. Hier wordt u omringd door een mooi landschap bestaande uit gletsjers, beukenbossen en bergmeren. De beste manier om deze wildernis te trotseren is op een mountainbike. Althans, als het aan onze vrienden bij Wanaka Bike Tours ligt. Zij kennen de meest exclusieve fietsroutes - buiten de gebaande paden - en bezorgen u dat echte avontuurlijke gevoel.

Wanaka Bike Tours werd in 2005 opgericht door Dan McMullan. Zijn doel is om u een unieke rijervaring te bieden en de beste paden van Wanaka te laten zien. Naast mooie fietsroutes, kunt u rekenen op een lokale gids die u met stapsgewijze coaching laat fietsen als een absolute wereldtopper. De mountainbike, helm en handschoenen worden verzorgd door Wanaka Bike Tours. Dus daar hoeft zich geen zorgen over te maken.

Fietsen met een lokale gids en maak een helikoptervlucht!

De fietsroutes van Wanaka Bike Tours hebben verschillende gradaties. U kunt bijvoorbeeld kiezen om langs Clutha River te fietsen. Dit is een heuvelachtig parcours met een aantal berghellingen en is daardoor geschikt voor mensen met een gemiddelde fietsconditie. De tocht eindigt met een lunch bij Luggate Pub, het oudste café van de regio. Klinkt dat niet spectaculair genoeg? U kunt ook aan boord stappen van een helikopter. Vervolgens wordt u over Lake Wanaka naar het begin van de fietsroute gevlogen. Deze bevindt zich in de schilderachtige bergketen tussen Lake Wanaka en Lake Hawea en is geschikt voor mensen met een bovengemiddelde fietsconditie.

Ga zelf op avontuur

Het zou maar kunnen dat u liever zonder gids op pad gaat. In dat geval wordt u door Wanaka Bike Tours met een mountainbike en een kaart afgezet bij Lake Hawea, waar het parcours begint. Het is raadzaam om zelf een fles water mee te nemen en stevige schoenen, lichte kleding (korte broek en shirt) en een zonnebril te dragen. Vergeet niet uw camera mee te nemen!