Kajakken door Abel Tasman National Park

Kajakken door Abel Tasman National Park in Nieuw-Zeeland | TravelEssence
Locatie Abel Tasman
Omgeving Bij het strand, Op zee, In de natuur
Duur Halve dag, Hele dag, Twee dagen met overnachting, Meerdere dagen met overnachting
Groepgrootte 1 tot 4 personen, 5 tot 10 personen
Maaltijd Inclusief alle maaltijden
Moeilijkheid Niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar
Natuur
Cultuur
Adrenaline
Green
 

Ontdek de goudgele stranden, rustige baaien, eilanden en wildlife van Abel Tasman National Park per kajak. Abel Tasman Kayaks neemt u graag mee op een avontuurlijke trip, waarbij gepassioneerde gidsen u alles vertellen over het smalste nationale park van Nieuw-Zeeland. De kajaktocht volgt de kustlijn van Abel Tasman National Park naar het rustige noorden met spectaculaire uitzichten. Geniet van deze unieke ervaring, waarbij zeehonden rond uw kajak zwemmen, u ontspant op een van de vele stranden en de blauwe lagunes verkent.

Verschillende tours met Abel Tasman Kayaks

De ervaren gidsen van Abel Tasman Kayaks verzorgen zowel tours van een halve dag, een hele dag als meerdere dagen. Wij lichten ze even kort toe.

Halve dag met een watertaxi en kajak

Tijdens een tour van een halve dag door Abel Tasman National Park wordt u afgezet door een watertaxi en kunt u ervoor kiezen om naar de zeehondenkolonie te kajakken bij Tonga Island. Hier heeft u de kans om oog in oog te staan met de blauwe pinguïns en de Kekeno zeehonden. Een andere mogelijkheid is om de eilanden van de Astrolabe te verkennen per kajak.

Kajakken in Abel Tasman National Park in Nieuw-Zeeland

Hele dag kajakken door Abel Tasman National Park

Gaat u liever een hele dag op ontdekkingstocht door het nationale park? Dan heeft u keuze uit vier mogelijkheden voor een kajaktocht:

  • Een wandel- en kajakavontuur van Marahau naar Watering Cove (of omgekeerd): u wandelt langs heldere beekjes, door bossen en stopt u bij de mooiste uitzichten over Anchorage en de Astrolabe. Met de kajak vaart u langs prachtige stranden, beschutte eilanden en grotten.
  • Zeehondenkolonie bij Tonga Island: ook tijdens een hele dag kunt u de zeehondenkolonie bezoeken per kajak. De watertaxi zet u af bij Awaroa en onderweg naar Tonga Island vaart u langs Shag Harbour, een verborgen inham in Abel Tasman National Park. Vervolgens vaart u naar Bark Bay, spot u de zeehonden en verkent u de kustlijn van Tonga Arches.
  • Two Gods Tour: tijdens deze tour ontdekt u de wereld van Tangaroa (god van de zee) en Tane Mahuta (god van het bos). Dit zijn twee belangrijke goden voor de Maori cultuur. Per watertaxi wordt u afgezet om twee uur lang met de kajak langs Tonga Island te varen.
  • Natuur en geschiedenis tijdens het kajakken: leer tijdens het kajakken meer over het hart van Tasman en laat u meenemen naar de verhalen over de Maori, Europese kolonisten en de geschiedenis van de omgeving.
Kajakken in Abel Tasman National Park in Nieuw-Zeeland

Tweedaagse en driedaagse tocht door het nationale park

Gedurende de tweedaagse en driedaagse tour ontdekt u de prachtige kustlijn van Totaranui en de gouden stranden van Marahau. U bezoekt het noordelijk deel van het Abel Tasman National Park, ontspant op de stranden, verkent de bijzondere eilanden, spot zeehonden en leert alles over de lokale geschiedenis. ’s Avonds worden de tenten opgezet en geniet u van een heerlijk diner. De derde dag van de driedaagse tour staat in het teken van een uitgebreider bezoek aan Marahau.

Kajakken in Abel Tasman National Park in Nieuw-Zeeland

Abel Tasman National Park in Nieuw-Zeeland

Dit Nieuw-Zeelandse nationale park is vernoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman. Het gebied dat nu Abel Tasman National Park is, werd in 1642 door deze Nederlander ontdekt. Vandaag de dag kunt u er onder andere wandelen, kajakken, zwemmen en snorkelen. Maar ook wanneer u wilt ontspannen bent u aan het juiste adres op de stranden van Abel Tasman National Park. En wie weet zie u ook dieren als dolfijnen, zeehonden en pinguïns.