2-daagse tour Kapiti Island

2-daagse tour Kapiti Island in Nieuw-Zeeland | TravelEssence
Foto door Rene Jalink
OntvangstFamilie Barrett
Locatie Kapiti Island
Omgeving In de natuur
Duur Twee dagen met overnachting
Groepgrootte Prive gids
Maaltijd Inclusief alle maaltijden
Moeilijkheid Geschikt voor iedereen
Natuur
Cultuur
Green
 

Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen op Kapiti Island. Dit eiland is namelijk het vogelparadijs van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Bent u geïnteresseerd in de Maori cultuur? Ook dan bent u bij Kapiti Island aan het juiste adres. Al bijna 200 jaar is het eiland eigendom van een Maori familie. U wordt op Kapiti Island verwelkomt door de vogels en de Maori gastvrijheid.

Vogels spotten op Kapiti Island in Nieuw-Zeeland tijdens de 2-daagse tour

Spot de Kiwi

De Kiwi is het symbool van Nieuw-Zeeland en de bijnaam van de lokale bevolking. Op Kapiti Island leven maar liefst rond de 1200 Kiwi’s. De vogel is erg schuw en laat zich dan ook niet snel zien. In de avond is de Kiwi actief en daarom heeft u kans de Kiwi te spotten. U verblijft namelijk op Kapiti Island met de 2-daagse tour. Naast Kiwi’s leven op Kapiti Island ook Zadelrugspreeuwen, Weka’s, Takake’s, Piwakawaka's en Kokako’s.

De Piwakawaka vogel tijdens de 2-daagse tour op Kapiti Island in Nieuw-Zeeland De Piwakawaka vogel

De tour op Kapiti Island

De 2-daagse tour op Kapiti Island begint in Paraparaumu, een badplaats ten noorden van Wellington. Vanaf hier neemt u de boot naar Kapiti Island. Onderweg komt u langs Kapiti Marine Reserve, waar u met een beetje geluk walvissen en dolfijnen kunt zien.

Een bord van Kapiti Island Nature Reserve in Nieuw-Zeeland

De Maori familie laat u op een verantwoorde manier kennismaken met het natuurgebied. U gaat met een ervaren gids het beschermde natuurgebied in om de planten, vogels, stranden en bossen met 30 met hoge bomen te ontdekken. De gids vertelt u alles over de natuurlijke en menselijke geschiedenis van Kapiti Island.

Uw verblijf bij Kapiti Nature Lodge

Uw verblijf voor die nacht is Kapiti Nature Lodge. Het gebouw was eerst het onderkomen van de Maori familie en is nu een gastenverblijf. Kapiti Nature Lodge is de enige accommodatie van Kapiti Island.

U kunt kiezen uit drie verschillende accommodatie:

  • Een luxe tent met een terras. Sanitaire voorzieningen vindt u in het hoofdgebouw.
  • Een cabin met een kleine veranda. Ook hierbij vindt u sanitaire voorzieningen in het hoofdgebouw.
  • Een bungalow met een eigen badkamer.
Luxe tent bij Kapiti Nature Lodge op Kapiti Island in Nieuw-Zeeland

Vogels spotten in rust

Om het milieu van Kapiti Island te beschermen worden per dag maar 160 bezoekers toegelaten tot het eiland. U kunt dus in alle rust de vogels spotten. Kapiti Island bestaat uit verschillende gebieden, maar alleen de gebieden Rangatira en North End zijn toegankelijk voor bezoekers. In het gebied Rangatira mogen 100 bezoekers per dag komen en in het gebied North End 60 bezoekers per dag.

Heeft u wat minder tijd? Dan kunt u ook kiezen voor de dagtour naar Kapiti Island.