Tweedaagse cruise in Doubtful Sound

Tweedaagse cruise in Doubtful Sound | TravelEssence
OntvangstSouthern Secret
Locatie Doubtful Sound
Omgeving In de natuur
Duur Twee dagen met overnachting
Groepgrootte meer dan 10 personen
Maaltijd Inclusief alle maaltijden
Moeilijkheid Geschikt voor iedereen
Natuur
Cultuur
Adrenaline
Green
 

Stelt u zich eens voor dat u tijdens een cruise wordt omringd door mist, terwijl in de verte hoge groene pieken opdoemen en de stilte wordt onderbroken door honderden kletterende watervallen. U ervaart dit alles met de Doubtful Sound Overnight Experience. Aan boord van de Southern Secret maakt u een tweedaagse cruise over Doubtful Sound en geniet u van de allermooiste Nieuw-Zeelandse natuur.

De Southern Secret biedt plaats aan maximaal twaalf gasten. U verblijft in een tweepersoonshut en beschikt over een eigen badkamer met toilet en douche. Het jacht is twintig meter lang en ruim ingericht. U mag rekenen op persoonlijke service en aandacht van de professionele bemanning.

De cruises vinden plaats in de periode september tot en met mei. Uw reis is geheel verzorgd: een picknick lunch, diner, ontbijt en snacks zijn inbegrepen. Het enige waar u voor moet zorgen - naast een camera natuurlijk - is een tas met persoonlijke spullen en warme kleding. U doorkruist in twee de dagen de hele Sound. Wij lichten dit avontuur kort voor u toe.

Het bereiken van uw bestemming

Voordat u aan boord gaat van de Southern Secret maakt u een kleine boottocht over Lake Manapouri. Hier brengt u een bezoek aan het Manapouri Power Station, Nieuw-Zeelands grootste hydro-elektrische centrale, waarna u aankomt in West Arm. Daar staat de bemanning op u te wachten. Zij nemen u per bus mee over de Wilmot Pass. Deze rit verschaft u een prachtig uitzicht over Doubtful Sound en de omliggende bergen.

Doubtful Sound in Nieuw-Zeeland

Varen, overnachten en genieten in Doubtful Sound

Eenmaal aan boord van de Southern Secret gaat u de vele zijarmen, baaien en inhammen van Doubtful Sound verkennen. Zo vaart u langs Hall arm, Crooked Arm en Bradshaw Sound. Ondertussen moet u de oren en ogen goed open houden. De kans is namelijk groot dat u zomaar een dolfijn, zeehond of pinguïn spot. Behalve genieten van de natuur en observeren van allerlei diersoorten kunt u ook kajakken of vissen.

Als de avond is gevallen, legt het jacht aan en gaat u dineren. Bij goed weer staan de sterren helder aan de hemel. De volgende dag vaart u naar Deep Cove. Daar begint de terugtocht over de Wilmot-las en Lake Manapouri. Rond het middaguur komt u aan in Te Anau.