The Guesthouse at Taiharuru Farms Lodge

The Guesthouse at Taiharuru Farms Lodge | Nieuw-Zeeland | TravelEssence
OntvangstGrant
Locatie Whangarei Heads
Ligging In het bos, In de bergen
Uitzicht Zeezicht
Sfeer Gezellig, Ontspannen, Natuur
Verzorging Inclusief ontbijt
Faciliteiten Volledige keuken, Restaurant op rijafstand
Overige Wasmachine beschikbaar, Internet/WIFI beschikbaar, Inclusief bedlinnen en handoeken
 
Duurzaamheid
PrijsindicatieVanaf € 225,-

Al wakker wordend geniet u van het geluid van de golven van de zee en het gezang van de vogels. Na een vers ontbijt op uw terras, met uitzicht op de oceaan, begint u de dag met een duik in uw eigen baai of een wandeling over de oude Kauri-bomen boerderij. Dit is de realiteit als u verblijft in een vakantiehuis in Nieuw-Zeeland, genaamd The Guesthouse at Taiharuru Farms Lodge. Het vakantiehuis is een waar paradijs voor waterliefhebbers en natuurfanaten, want u kunt er zwemmen, vissen, snorkelen, kajakken en wandelen zonder ook maar de accommodatie te verlaten.

Het privé strand van TravelEssence vakantiehuizen in Nieuw-Zeeland, The Guesthouse at Taiharuru Farms Lodge in Whangarei Heads

Het verhaal van The Guesthouse at Taiharuru Farms Lodge

Het vakantiehuis ligt in het Nieuw-Zeelandse Whangarei Heads, een belangrijke plek voor de Maori geschiedenis. Nadat vele Maori-stammen dit gebied bezet hadden, was Whangarei Heads een van de eerst gebieden waar de Europeanen zich vestigden. In 1853 reisden de Schotse kolonisten naar Nieuw-Zeeland en begonnen in Whangarei Heads het boerenleven. Ruim tien jaar later werd Taiharuru Farm gebouwd door de Schotse boerenfamilies Robinson en Butler. Het was niet zomaar een boerderij met schapen, het was een Kauri-bomen boerderij voor de houtindustrie. Sterker nog, de boerderij resulteerde in een ware Kauri berg.

De huidige eigenaren van het stuk grond besloten van de boerderij een gastenverblijf te maken voor gasten van over de hele wereld. Naast het huis staan er ook meer dan 40.000 bomen op het terrein. Deze bomen hebben de eigenaren gepland om het natuurlijke erfgoed te behouden. U kunt hier ook uw steentje aan bijdragen tijdens een verblijf in het vakantiehuis in Nieuw-Zeeland, want u kunt zelf een boom planten.

Het uitzicht met de bomen op de oceaan van TravelEssence vakantiehuizen in Nieuw-Zeeland, The Guesthouse at Taiharuru Farms Lodge in Whangarei Heads

Verblijf in het Nieuw-Zeelandse vakantiehuis van Taiharuru Farms Lodge

Een van de drie slaapkamers van TravelEssence vakantiehuizen in Nieuw-Zeeland, The Guesthouse at Taiharuru Farms Lodge in Whangarei Heads

Het vakantiehuis is eigenlijk geen huis, het is een thuis waar u fijn met uw familie en vrienden kunt verblijven. De eco-vriendelijke accommodatie heeft drie slaapkamers en een keuken. Het huis ligt op 42 hectare grond in een afgelegen vallei. Als u vanaf het huis een stukje naar beneden loopt, begeeft u zich op uw eigen stukje strand. U kunt hier lekker ontspannen of verschillende wateractiviteiten ondernemen. Snorkeluitrusting en spullen om te kajakken zijn aanwezig bij Taiharuru Farms Lodge.

Vanuit dit vakantiehuis in Nieuw-Zeeland heeft u uitzicht op de oceaan en met een beetje geluk kunt u hier orka’s en dolfijnen in de oceaan zien zwemmen. Terwijl u op uw terras aan het barbecueën bent kunt u ook vogels spotten en als u ’s nachts heel stil bent hoort u het geluid van de zeldzame Nieuw-Zeelandse vogel de Kiwi.

Het terras waar u kunt barbecueën bij TravelEssence vakantiehuizen in Nieuw-Zeeland, The Guesthouse at Taiharuru Farms Lodge in Whangarei Heads

Wat er te doen is in de omgeving van Whangarei Heads

The Guesthouse at Taiharuru Farms Lodge ligt op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland, op zo'n twee uur rijden van de stad Auckland. Op tien minuten rijden vindt u een aantal lokale cafés en een supermarkt. Voor de dichtsbijzijnde lokale restaurants moet u ongeveer twintig minuten rijden. Daarnaast kunt u op vijf minuten lopen een potje tennissen en de mooie stranden van Whangarei Heads in de directe omgeving bezoeken.

Voor nog meer goudgele stranden rijdt u in ongeveer twee uur naar de Bay of Islands. Of wat dacht u van de beste snorkel plek van Nieuw-Zeeland? Dat is The Poor Knights Islands bij Tutukaka. Deze eilandengroep is 11 miljoen jaar oud en wordt sinds 1820 niet meer bewoond. Het zeeleven kan zich hier dus al jaren ontwikkelen tot prachtige kleurrijke plaatjes.

Als laatste hebben we nog Waipoua Forest, op twee uur rijden van het vakantiehuis. Hier vindt u een heel bos aan de unieke Kauri-bomen.

De omgeving van TravelEssence vakantiehuizen in Nieuw-Zeeland, The Guesthouse at Taiharuru Farms Lodge in Whangarei Heads