SkyScape

SkyScape | Farm Stay in Nieuw-Zeeland | TravelEssence
OntvangstBridget & Bevan
Locatie Twizel
Ligging In landelijk gebied
Uitzicht Vrij uitzicht
Sfeer Romantisch, Landelijk, Natuur
Verzorging Inclusief ontbijt
Faciliteiten Kitchenette
Overige Internet/WIFI beschikbaar, Inclusief bedlinnen en handoeken, Inclusief schoonmaak
 
Duurzaamheid
PrijsindicatieVanaf € 340,-

Bewonder de veranderende uitzichten over de Mackenzie regio tijdens uw verblijf in het glazen huis van SkyScape. Wat dacht u van het uitzicht over de groene vlaktes tijdens zonsondergang en dat terwijl u met een wijntje in het buitenbad zit? Maar dit is niet het enige mooie uitzicht. Door het glazen plafond blijft u namelijk gewoon in bed liggen terwijl u een van de meest heldere sterrenhemels ter wereld ziet. Kortom, SkyScape is veel meer dan alleen een plek om te slapen. Het is een bijzondere ervaring, waarbij u zich onderdeel van de natuur zult voelen.

TravelEssence accommodatie: farm stay in Nieuw-Zeeland - SkyScape in Twizel

Slaap onder de sterren in een International Dark Sky Reserve

Sterrenkijkers opgelet! SkyScape is gelegen in een International Dark Sky Reserve, wat betekent dat het een van de donkerste plekken op aarde is. U kunt zich dan vast wel voorstellen dat de sterrenhemel hier magisch is. Slechts een aantal bestemmingen ter wereld krijgen de naam International Dark Sky Reserve. De bestemming moet een uitstekende kwaliteit van de sterrenhemel hebben en de lichtvervuiling minimaliseren. SkyScape is onderdeel van de eerste International Dark Sky Reserve van het zuidelijk halfrond. Met zo’n 4.300 vierkante kilometer is het ook nog eens de grootste van het zuidelijk halfrond en de op twee na grootste ter wereld.

Het glazen huis van SkyScape is dan ook zo gebouwd dat u op verschillende manieren de sterrenhemel kunt bekijken. Zo dobbert u in het buitenbad en zodra het donker wordt, zet u vanuit de badkuip alle lichten van het huis uit. In het pikkedonker ziet u dan dus zelfs de melkweg. Kruipt u liever warm onder de wol? Ook dan geniet u van het uitzicht op de sterrenhemel, want het plafond boven het bed is van glas.

TravelEssence accommodatie: farm stay in Nieuw-Zeeland - SkyScape in Twizel

Het ontstaan van SkyScape in Twizel

Bridget en Bevan Newlands hebben vijf jaar lang de wereld rondgereisd. Tijdens deze wereldreis hebben zij in de meest unieke accommodatie geslapen: van kamperen in een wildpark en een Schots kasteel tot een Noorse hut en een Zweeds ijshotel. Geïnspireerd door deze accommodaties en terug in Nieuw-Zeeland besloten zij hun droom te verwezenlijken. Deze droom was een unieke accommodatie creëren voor mensen die willen slapen in de natuur en onder de sterrenhemel.

Zij schakelde Ian Perry in om de accommodatie te ontwerpen. Ian liet zich inspireren door de bergen en de vormen daarvan. De accommodatie moest perfect passen in deze omgeving, maar zo min mogelijk impact hebben op de omgeving. Zo ontwierp hij een glazen huis, aangedreven op zonne-energie en met 100% natuurlijk water afkomstig van een bron onder de Ben Ohau Range.

TravelEssence accommodatie: farm stay in Nieuw-Zeeland - SkyScape in Twizel

Verblijf in een glazen huis op een Nieuw-Zeelandse boerderij

Een groot gedeelte van het SkyScape huis bestaat dus uit glas, waardoor u vanuit alle hoeken uitzicht heeft over Mackenzie Basin, de Zuidelijke Alpen, Two Thumbs Range en Mount John. Omgeven door de natuur biedt dit huis volledige privacy. Het dichtstbijzijnde huis ligt namelijk op tien kilometer afstand en het eerste dorp, genaamd Twizel, ligt op twaalf kilometer. Het is net of u even helemaal alleen op de wereld bent.

Mocht u wat meer levendigheid op willen zoeken? Dan kan dat, want SkyScape is gelegen op een familieboerderij met 1.200 schapen en 150 runderen. De boerderij is van de ouders van Bridget en Bevan laat u graag de boerderij zien tijdens een farm tour met een 4WD.

TravelEssence accommodatie: farm stay in Nieuw-Zeeland - SkyScape in Twizel