SiloStay

Overnacht in een graansilo van SiloStay in Nieuw-Zeeland | TravelEssence
OntvangstLisa
Locatie Little River
Ligging In landelijk gebied
Uitzicht Bergzicht
Sfeer Modern, Design
Faciliteiten Kitchenette, Restaurant op rijafstand
Overige Internet/WIFI beschikbaar, Inclusief bedlinnen en handoeken, Inclusief schoonmaak
 
Duurzaamheid
PrijsindicatieVanaf € 115,-

Bij SiloStay in Little River, vlak bij de stad Christchurch op het Zuidereiland, slaapt u in graansilo’s. Deze silo’s zijn verbouwd door architect Stuart Wright-Stow die hedendaagse projecten graag nieuwe functies geeft. Stuart was ooit boer en werkte regelmatig met silo’s. Hij besloot er een innovatief motel van te maken met milieuvriendelijke systemen.

TravelEssence SiloStay in Little River bij Christchurch op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland Bijzonder overnachten: slaap in een omgebouwde graansilo.

Industrieel en tóch romantisch

De acht silo’s werden geplaatst in 2011, nadat Christchurch was opgeschrikt door een heftige aardbeving. Elke silo is ongeveer negen meter hoog, heeft twee verdiepingen en biedt plaats aan maximaal twee personen. De inrichting is zeer gedetailleerd en sluit nauw aan op de industriële uitstraling: zo slaapt u in een bed waarvan het hoofdbord is gemaakt van hetzelfde metaal. Ondanks de industriële ‘look-and-feel’ is de accommodatie ook romantisch. Vanuit het bed kunt u ’s avonds de sterren bekijken en de douche staat in de slaapkamer, gescheiden door een glazen wand. De accommodatie beschikt over een balkon, wifi en een kitchenette. De acht silo’s staan vlak bij elkaar, maar toch ervaart u privacy.

De omgeving Little River op het Zuidereiland

De accommodatie ligt bij Lake Wairewa, op twintig kilometer van Akaroa en op ongeveer een uur rijden van het vliegveld van Christchurch. SiloStay ligt op driehonderd meter van de Christchurch-Little River Rail Trail, een 44 kilometer lange wandel- en fietsroute langs een oude spoorlijn van Little River naar Hornby. Fietsen en kajakken kunt u er huren.