Pen-y-bryn Lodge

Pen-y-bryn Lodge
OntvangstJames Glucksman and James Boussy
Uitzicht Stad uitzicht
Sfeer Romantisch, Gezellig, Ontspannen
Faciliteiten Restaurant
Overige Internet/WIFI beschikbaar, Inclusief bedlinnen en handoeken
 
Duurzaamheid

De Pen-y-bryn Lodge in Oamaru op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is een kleinschalige luxe accommodatie beroemd om zijn gastvrijheid en hoog culinair niveau. Ideaal voor een echte verwenvakantie, als bestemming voor honeymooners en voor iedereen die in een luxe en romantische omgeving tot rust wil komen. Geen betere uitgangsbasis voor een verkenningstocht in North Otago, een van Nieuw-Zeelands historische en landschappelijk aantrekkelijkste gebieden. Oamaru heeft een aantal historische gebouwen in Victoriaanse stijl, waarvan er veel vakkundig zijn gerestaureerd. Tussen haakjes: de Pen-y-bryn Lodge is zelf ook een historisch gebouw; dit jaar, 2014, bestaat het maar liefst 125 jaar.

In Oamaru kunt u een bezoek brengen aan de brouwerij van de New Zealand Whisky Company en de Whitestone Kaasfabriek. In het historische plaatsje Kurow in de Waitaki Valley kunt u wijn proeven. En wat u ook niet mag overslaan: de gezellige Oamaru Farmers Market, elke zondag van 09.30 tot 13.00 uur. Bent u een dierenliefhebber, dan mag u de Penguin Parade niet missen, een uniek schouwspel als groepen kleine geeloogpinguïns tegen de avond naar hun nesten terugkeren. In de omgeving van Oamaru kunt u fietsen, wandelen, golfen of op zalm of forel vissen in de Waitaki River. U bent in een wip in Moeraki met de beroemde Moeraki Boulders. U kunt op zoek gaan naar fossielen en geologische formaties op de Vanished World Heritage Trail of een rit maken via de mooie Denseys Pass. En ook het spectaculaire natuurgebied rond Mt Cook, Nieuw-Zeelands hoogste berg, is gemakkelijk te bereiken.

Bij terugkeer wacht u de warmte en de gezelligheid van een houtvuur in de lounge en een ruime keuze uit heerlijke gerechten die Pen-y-brin een grote naam op culinair gebied hebben bezorgd.

Pen-y-bryn Lodge bevindt zich aan de zuidkant van het historische Oamaru aan de oostkust van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland op ca. 1 uur rijden van Dunedin, halverwege Christchurch en Queenstown en op ca. 2 uur rijden van Mt Cook.