Mahitahi Lodge

Mahitahi Lodge
OntvangstJohn & Jacqui
Locatie Fox & Franz Josef
Ligging In landelijk gebied
Uitzicht Vrij uitzicht
Sfeer Gezellig, Ontspannen, Landelijk, Natuur, Vibrant
Overige Internet/WIFI beschikbaar
 
Duurzaamheid
PrijsindicatieVanaf € 275,-

De Mahitahi Lodge is gelegen in Bruce Bay, de toegangspoort tot Glacier Country, temidden van een majestueus landschap in het zuidwesten van het Zuidereiland. De baai is uniek omdat hier de oeroude rimu-bossen tot aan het stille, ongerepte strand reiken. Voor de Maori heeft Bruce Bay (Te Tauraka o Maui) speciale betekenis. De Mahitahi Lodge ademt een intieme sfeer en de gasten worden er behandeld als vrienden. De lodge is ideaal voor het maken van dagtrips naar de nabijgelegen Fox- en Franz Josefgletsjer en het schitterende Lake Matheson.

Locatie

De Lodge ligt op ongeveer 40 minuten rijden van de Fox-gletsjer, op 3 uur rijden ten zuiden van Hokitika en eveneens op 3 uur rijden ten noorden van Wanaka. Onderweg naar beide plaatsen zijn er tal van bezienswaardigheden.

Verblijf

De Mahitahi Lodge heeft 2 gastenkamers en 1 suite. Bij de bouw en de inrichting is gebruik gemaakt van timmerhout afkomstig van inheemse bomen die door John eigenhandig zijn verwerkt. De Totara Room en de Rimu Room hebben elk een tweepersoonsbed of twee éénpersoonsbedden met eigen badkamer. De Matai Suite heeft een tweepersoonsbed met extra ruimte voor bijvoorbeeld kinderen of om op uw gemak te relaxen. De suite heeft behalve een zit- en eethoek een eigen keuken, zodat u desgewenst zelf uw maaltijden kunt verzorgen. Alle kamers zijn uitgerust met eerste klas linnengoed, comfortabele bedden, vloerverwarming en badjassen.

Maaltijden

U kunt niet alleen genieten van een rijk gesorteerd en heerlijk ontbijt (inbegrepen), maar ook lunch en diner, samen met Jacqui en John aan de speciaal voor de lodge uit matai-hout vervaardigde eettafel, zijn mogelijk. Bij de maaltijden serveren zij organisch gekweekte, verse groente uit eigen tuin. U kunt ook genieten van witvisbeignets, een lokale lekkernij, en andere speciale visgerechten.

Uw gastheren

Jacqui en John zijn geboren 'west coasters'. Jacqui komt van de westkust en heeft gewerkt als accountant. John is bosbouwkundige en is als zodanig lange tijd aan de westkust werkzaam geweest. Ze zijn beiden verknocht aan de plek waar ze wonen en John leidt zijn gasten graag rond in de omgeving.

Milieu

Duurzaamheid staat bij Mahitahi Lodge hoog in het vaandel. Al het timmerhout voor de bouw en de inrichting van de lodge, die John zelf heeft ontworpen en in 18 maanden tijd met hulp van een vriend heeft gebouwd, komt uit de bossen die hij beheerde. Ook het meubilair is daarvan vervaardigd. De lodge is zo gebouwd dat hij zoveel mogelijk zonlicht vangt, wat we gebruiken voor verwarming. We gebruiken gefilterd regenwater en ons afvalwater wordt, na zuivering, gebruikt voor irrigatie van de tuinen. Al onze groente wordt ter plaatse gekweekt en we gebruiken gecomposteerde etensresten voor de bemesting. John heeft een systeem bedacht voor het vangen van hermelijnen en ratten om de pinguïnkolonie aan de zuidkant van de baai te beschermen en om de vogelstand in de directe omgeving van de lodge te vergroten. Aan de westkust en in Nelson bezit John percelen waarop jonge bomen worden aangeplant voor de productie van duurzaam timmerhout en om CO2 te neutraliseren.