The Flying Fox

The Flying Fox | Nieuw-Zeeland | TravelEssence
OntvangstKelly & Jane
Locatie Whanganui River
Ligging In het bos, In de bergen
Uitzicht Bergzicht
Sfeer Romantisch, Gezellig, Ontspannen, Landelijk, Vibrant
Faciliteiten Restaurant
 
Duurzaamheid

Verscholen tussen de walnootbomen, gelegen aan de oevers van de Whanganui rivier, liggen de cottages van de Flying Fox in Koriniti. Vanwege de ligging is de Flying Fox alleen te bereiken via een kabelbaan of boot. Door de unieke locatie bent u bij de Flying Fox even weg van de drukte en de stress van alle dag. Geen mobiel bereik en televisie. Alleen de natuur van de Whanganui vallei.

The Flying Fox, de James K. Baxter cottage in Nieuw Zeeland

Verblijf in een Nieuw-Zeelandse cottage

The Flying Fox heeft verschillende mogelijkheden qua verblijf. Elke milieuvriendelijke cottage is gemaakt van gerecycled hout en lokale bouwmaterialen.

James K. Baxter Cottage

De James K. Cottage is vernoemd naar de beroemde dichter James K. Baxter, die een tijdje heeft gewoond in de nabijgelegen Hiruharama gemeenschap. In de cottage vindt u een aantal bundels en boeken van hem. Op de begane grond is een open keuken, badkamer, woonkamer en slaapkamer. Op de eerste verdieping bevindt zich een tweede slaapkamer met overdekt balkon dat uitkijkt op de rivier.

The Riverboat Cottage

The Riverboat Cottage was oorspronkelijk ontworpen voor de vorige eigenaren om Manuka bier te brouwen. De cottage is vernoemd naar de boten die vroeger over de Whanganui-rivier vaarden. De boten waren voor de mensen die in de vallei woonden de enigste verbinding met de buitenwereld. In het huisje vindt u boeken en foto’s die hierover meer vertellen.

Op de begane grond heeft u een slaapkamer met stapelbedden, badkamer en keuken. Een tweede slaapkamer bevindt zich op de eerste verdieping met een klein balkon. Buiten heeft u naast een hout gestookt bad ook een overdekt terras met uitzicht op de boomgaard.

Gypsy Cart

The Gypsy Chart is een kleine met de hand gebouwde hut op wielen en zorgt voor de ultieme ‘glamping’ ervaring. De slaapkamer bevindt zich in een canvas tent op het terras. De tent kijkt uit op de rivier en is voorzien van een groot terras. U beschikt over een eigen douche, toilet en de nodige kookfaciliteiten.

De Gypsy Cart van The Flying Fox, een cottage in Nieuw Zeeland

De omgeving van The Flying Fox

De cottages liggen in het dal van Whanganui, een mooi natuurgebied dat tegelijkertijd doordrenkt is met de geschiedenis van de Maori. De Flying Fox staat op voorouderlijk grondgebied van de Maori en de hosts mogen zich dan ook kaitiaki, beschermers van het land, noemen. De Whanganui rivier geldt als een van de beste locaties voor kano en kajakken. Vanuit de Flying Fox kunt u verschillende tochten ondernemen over de rivier of verken de omgeving van Whanganui op de mountainbike.