Captain Eady´s Lookout

Captain Eady's Lookout | Nieuw-Zeeland | TravelEssence
OntvangstRichard & Ana
Locatie Dunedin
Ligging Vlak bij een dorp, op een schiereiland
Uitzicht Uitzicht op de haven van Otago Peninsula
Sfeer Romantisch, Gezellig, Ontspannen, Landelijk
Verzorging Inclusief ontbijt
Faciliteiten Restaurant op loopafstand
Overige Internet/WIFI beschikbaar, Inclusief bedlinnen en handoeken, Inclusief schoonmaak
 
PrijsindicatieVanaf € 105,-

In een rustige omgeving vindt u het sfeervolle huis van Captain Eady’s Lookout. Deze bed & breakfast in Nieuw-Zeeland ligt op de heuvels van Otago Peninsula en biedt uitzicht op de haven van het schiereiland. Niet gek dus dat kapitein Eady zijn huis hier bouwde om zo als veerbaas het beste uitzicht te hebben op de haven. Eady woont er dan wel niet meer, maar u kunt er nog steeds genieten van het uitzicht.

Het uitzicht van TravelEssence Bed & Breakfast in Nieuw-Zeeland: Captain Eady's Lookout op Otago Peninsula

Ontdek Dunedin in het zuidoosten van Nieuw-Zeeland

De Nieuw-Zeelandse bed & breakfast ligt aan de waterkant van het gezellige dorp Portobello. Dit dorp ligt op het schiereiland Otago Peninsula, op zo’n 20 kilometer ten oosten van Dunedin. Dunedin is de op twee na grooste stad van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en in 1848 gesticht door de Schotse kolonisten. Vandaag de dag heeft de stad een eigen universiteit en een groot aantal historische gebouwen, waaronder het mooie station.

De zeevogels albatrossen die u kunt spotten tijdens een verblijf bij TravelEssence Bed & Breakfast in Nieuw-Zeeland: Captain Eady's Lookout op Otago Peninsula

Otago Peninsula is een schiereiland van 24 kilometer lang en staat bekend als de wildlife hoofdstad van Nieuw-Zeeland met zeevogels, pinguïns, zeehonden en pelsrobben op de rustige stranden. Zo vindt u bij Taiaroa Head, het noordelijkste punt van het schiereiland, een kolonie albatrossen. Dit gebied wordt ook wel de Royal Albatross Colony genoemd en ligt op een kwartier rijden van de bed & breakfast. Naast de albatrossen vindt u hier ook een historisch fort en een kolonie van de kleinste pinguïns ter wereld: de dwergpinguïns.

Vanuit de bed & breakfast Captain Eady’s Lookout kunt u activiteiten ondernemen, zoals kajakken, paardrijden, varen en wandelen. De haven ligt op loopafstand van de accommodatie en bij laag water kunt u hiervandaan naar Pudding Island lopen. Op een kwartier rijden vindt u Larnach Castle: een historisch huis met mooie tuinen. Voor nog meer mooie tuinen bezoekt u Glenfalloch en voor een aquarium gaat u naar Marine Station.

Het uitzicht met een wijntje bij TravelEssence Bed & Breakfast in Nieuw-Zeeland: Captain Eady's Lookout op Otago Peninsula

Bed & breakfast op de heuvels van Nieuw-Zeeland

De bed & breakfast, op de heuvels van Portobello, biedt uitzicht op de haven van Otago Peninsula. Het gezellige huis van uw hosts Richard en Ana is gebouwd in het begin van de vorige eeuw door niemand minder dan kapitein Eady. Eady was een veerbaas die vanuit het huis uitkeek op de veerponten in de haven. Het vele antiek in het hedendaagse huis vertelt de verhalen over die tijd en de schilderijen aan de muur zijn gemaakt door kunstenaars uit de buurt. Het huis heeft een rustige tuin met mooie planten en bloemen, waar het gehele jaar door vogels op afkomen.

De Nieuw-Zeelandse bed & breakfast Captain Eady’s Lookout heeft twee gastenkamers voor twee personen, met elk een badkamer en een terras. Er is ook een kamer die geschikt is voor een familie met een gedeelde badkamer. Het ontbijt kunt u nuttigen in de serre met uitzicht op het water en de haven van Portobello. Daarnaast is er nog een gezellige woonkamer.

De serre waar u kunt ontbijten met uitzicht op de haven van Otago Peninsula in Nieuw-Zeeland