Lake Tekapo Canterbury Vaughan Brookfield 1597 1
Op maat gemaakte reizen naar Nieuw-Zeeland

Veelgestelde vragen over een reis met familie

Wanneer u van plan bent om met uw familie een reis door Nieuw-Zeeland te maken, komt daar heel wat bij kijken. Antwoorden op de belangrijkste vragen vindt u op deze pagina. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op met een van onze reisspecialisten.

Accommodatie

Welk type accommodatie raadt u aan voor een reis met familie?

We hebben een grote variatie aan accommodaties die ideaal zijn voor families en die stuk voor stuk door ons zelf zijn geselecteerd. We weten dit, omdat we regelmatig met onze eigen kinderen naar Nieuw-Zeeland reizen. Wat dacht u van een boomhuis midden in de natuur of een cottage aan het strand? Een lodge aan de rand van een meer of geeft u voorkeur aan een farmstay? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Als gezin wilt u natuurlijk veel tijd samen doorbrengen en de tijd nemen om te koken of een keer de barbecue aan te steken. We selecteren accommodaties voor u die bij uw wensen en behoeften aansluiten. Daarnaast kunnen we u voorzien van tips over lokale restaurants en cafés.

Wat zijn onze opties qua comfort?

Wij bieden accommodaties die variëren van comfortabel tot luxe. Zo kunt u kiezen voor een comfortabele bed & breakfast van zo’n 175 euro per nacht, maar ook voor een luxe lodge van zo’n 600 euro per nacht. De keuze is aan u. Afhankelijk van uw wensen, is het ook een optie om verschillende accommodatiesoorten met elkaar af te wisselen.

Hebben de kinderen hun eigen slaapkamer tijdens onze reis door Nieuw-Zeeland?

Uiteraard kunnen we ervoor zorgen dat uw vakantiewoning voldoende ruimte biedt om aan ieders wensen te voldoen.

Vervoer

Hebben we een auto nodig?

Om het meeste uit uw vakantie te halen, raden we u aan om zelf in Nieuw-Zeeland auto te rijden. U heeft dan volledige vrijheid om te gaan waar u wilt en om ook eens van de gebaande wegen af te wijken. Het stelt u in staat om in kleinschalige accommodaties te overnachten, waar andere toeristen niet komenen en waar u de lokale bevolking kunt ontmoeten. Wilt u niet uw hele vakantie autorijden? Dan kunnen we, voor gedeelten van uw reis, binnenlandse vluchten of panoramische treinreizen voor u organiseren.

Hebben we een 4WD nodig?

Voor 99% van onze accommodaties in Nieuw-Zeeland heeft u geen 4WD nodig om ze te kunnen bereiken. Tegelijkertijd zijn er wegen in de nationale parken die alleen met een 4WD toegankelijk zijn. Als u van plan bent om vaak onverharde wegen te nemen, dan is een 4WD voor u een goede optie.

Is het veilig om door Nieuw-Zeeland te rijden?

Ja, Nieuw-Zeeland is een veilig land om met de auto te rijden. Er is over het algemeen weinig verkeer, dus u kunt het er rustig aan doen en genieten van de mooie omgeving. Neem de tijd en stop onderweg ook eens bij een spectaculair uitzicht of om van een picknick te genieten.

Zullen we in Nieuw-Zeeland veel moeten rijden?

Onze filosofie is: rijd minder, zie meer. Daarom proberen we als reisafstand tussen uw accommodaties 2 tot 4 uur aan te houden en raden aan om 2 tot 4 nachten bij elke accommodatie te blijven. Op deze manier kunt u genieten van het beste wat Nieuw-Zeeland te bieden heeft en verspilt u minder tijd aan autorijden.

Accommodation steps away from the beach | New Zealand holiday
Overnacht in een unieke accommodatie, vlak aan het strand
De slingerende wegen langs de prachtige westkust in Nieuw-Zeeland
Reis op een relaxt tempo en vind verborgen schatten langs de West Coast Route
© TravelEssence

Vluchten

Hoe lang duurt een vlucht naar Nieuw-Zeeland?

De gemiddelde vluchttijd naar Nieuw-Zeeland bedraagt zo’n 25 tot 30 uur, inclusief een korte overstap. Hoe lang u uiteindelijk onderweg bent is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt en of u besluit een langere tussenstop te maken.

Welk vluchtschema raadt u aan?

Dit hangt helemaal van uw keuzes af. We kunnen ervoor zorgen dat u zo snel mogelijk in Nieuw-Zeeland aankomt, met een zo kort mogelijke overstap. Maar ook kunt u bijvoorbeeld een tussenstop van een paar dagen maken in Azië. Spendeer een aantal dagen in een metropool als Singapore, Hong Kong of Dubai. In overleg met u selecteren we de vluchttijden die het beste bij u passen en waarbij u slechts een keer hoeft over te stappen.

Voor welke luchtvaartmaatschappij moeten we kiezen?

Over het algemeen kiezen we ervoor om met Cathay Pacific, Singapore Airlines, Emirates en Air New Zealand te vliegen. We hebben echter contracten met alle grote luchtvaartmaatschappijen en zullen ervoor zorgen dat u met de luchtvaartmaatschappij vliegt die bij uw voorkeuren past.

Kunnen we onze eigen vluchten boeken?

Ja dat kan. We kunnen uw vakantie naar Nieuw-Zeeland voor u organiseren exclusief de vluchten.

Welke bestemming raadt u aan voor een tussenstop?

Onze twee favoriete en meest populaire bestemmingen voor een tussenstop zijn Hong Kong en Singapore. Dit komt door de gunstige ligging van beide steden. U bent hier al halverwege uw bestemming en daarbij bieden beide steden volop mogelijkheden om bezienswaardigheden te bekijken, te winkelen en te ontspannen. Als u meer tijd heeft, kunt u overwegen om een ​​tussenstop te maken op Bali, de Cook Eilanden of Fiji.

Hoe kunnen we de impact van jetlag minimaliseren?

Om jetlag te minimaliseren, selecteren we een vluchtschema dat het beste bij u past. Daarbij organiseren we een dagkamer in een hotel bij de luchthaven voor u, zodat u kunt douchen, uitrusten en ontspannen. Zo komt u ontspannen in Nieuw-Zeeland aan en zult u sneller gewend zijn aan het tijdsverschil.

Kunnen we in het vliegtuig bij elkaar zitten?

Ja, we kunnen uw stoelen van tevoren selecteren. We raden aan om vroeg te boeken, zodat u de meeste keuze heeft.

Treat yourself and fly to New Zealand in First Class
Trakteer uzelf op een First Class vlucht naar Nieuw-Zeeland
Enjoy a relaxing poolside stopover in Fiji
Geniet en ontspan tijdens uw tussenstop in Fiji

Activiteiten

Welk type activiteiten raadt u aan?

Dit hangt helemaal af van de interesses van uw gezin en uiteraard ook van de leeftijd van de kinderen.

Activiteiten met kinderen tussen de 0 en 5 jaar

We raden activiteiten aan waarin de kinderen typisch Nieuw-Zeelandse dieren kunnen zien, zoals pinguïns, zeehonden en dolfijnen, of bijvoorbeeld een boerderij tour waarbij ze dieren eten kunnen geven. Ook een korte rondvlucht of een boottocht om walvissen te spotten zijn vaak een goede optie.

Activiteiten met kinderen tussen de 5 en 12 jaar

Met deze leeftijdsgroep kunt u iets actiefs ondernemen, zoals een fietstocht maken, zeilen, kajakken of wat dacht u van een tokkelbaan? Ook culturele activiteiten, zoals een kennismaking met de Maori cultuur of een museumbezoek, zijn leuk op deze leeftijd. Met dit soort activiteiten is het goed om rekening te houden met een eventuele taalbarrière. Wanneer u voor een culturele activiteit kiest, dan raden we u aan om voor een tour van een halve dag te kiezen.

Activiteiten met kinderen van 12 jaar en ouder

Met kinderen van 12 jaar en ouder zijn de opties heel divers. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan surfen, walvis spotten, raften, mountainbiken, snorkelen of culturele uitstapjes doen. Duiken wordt een optie wanneer de kinderen 16 jaar of ouder zijn.

Gezondheid & veiligheid

Biedt u hulp in geval van nood?

Ja, 24 uur per dag is ons noodnummer bereikbaar. Onze lokale hosts staan ook altijd klaar om u te helpen, mocht dit nodig zijn. We werken rechtstreeks samen met al onze hosts in Nieuw-Zeeland, dus mocht er iets gebeuren, dan kunnen we snel handelen.

Is het veilig om met kinderen door Nieuw-Zeeland te reizen?

Ja, over het algemeen is het een veilige bestemming. Nieuw-Zeeland heeft een laag criminaliteitscijfer en over het algemeen houden Nieuw-Zeelanders er een veilige levensstijl op na. Ze staan bekend om hun vriendelijkheid. Uiteraard raden wij u wel aan om altijd uw gezonde verstand te gebruiken.

Kunnen we in Nieuw-Zeeland babyproducten kopen?

In Nieuw-Zeeland kunt u overal babymelk, babyvoeding en luiers kopen. Mocht uw kind allergieën of speciale voedingsvereisten hebben, dan doet u er goed aan om u voor uw reis te verdiepen in de mogelijkheden.

Bestemming

Kunnen we makkelijk met kinderen uit eten in Nieuw-Zeeland?

Restaurants in Nieuw-Zeeland zijn over het algemeen heel kindvriendelijk en hebben vaak een kindermenu en kinderstoelen beschikbaar. In de supermarkt zult u veel producten tegenkomen die ook in Europa te koop zijn.

We willen met ons gezin een reis maken voordat de kinderen leerplichtig zijn. Is Nieuw-Zeeland een geschikte bestemming?

Ja, Nieuw-Zeeland is daar uitermate geschikt voor! Reis op een ontspannen tempo en geniet van kostbare tijd met uw gezin in een van de mooiste landen ter wereld. Hoe langer u heeft, hoe meer tijd u in elke regio kunt doorbrengen en hoe meer u van dit prachtige land kunt zien.

Wat voor diersoorten kunnen we in Nieuw-Zeeland in het wild tegenkomen?

Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn inheemse vogels, waaronder de iconische kiwi, kea en albatros. Ook zijn er walvissen, dolfijnen, zeehonden en pinguïns te zien.

Kayak the mystical waters of Doubtful Sound
Kajak door de Doubtful Sound
Spot seals and other unique wildlife
Spot zeehonden en andere unieke diersoorten

Reistijd

Hoeveel tijd hebben we voor onze reis nodig?

Om uw vakantie de moeite waard te laten zijn, adviseren wij u om minimaal drie weken voor uw reis door Nieuw-Zeeland uit te trekken. Heeft u vijf tot zes weken de tijd, dan kunt u zowel het Noorder- als het Zuidereiland zien. Als u minder tijd heeft, dan kunt u voor een van de eilanden kiezen of alleen bepaalde regio’s bezoeken.

Welk reistempo raadt u aan?

We raden u aan om een rustig reistempo aan te houden, in plaats van u langs alle hoogtepunten te haasten om vervolgens uitgeput naar huis terug te keren. Breng 2 tot 4 nachten op elke locatie door leer de omgeving kennen.

Is het aan te raden om tijdens de Nieuw-Zeelandse winter (juli - augustus) te reizen?

Ja! De winter in Nieuw-Zeeland is prachtig. Het is er minder druk en de met sneeuw bedekte bergen zijn adembenemend. Ga skiën op het Zuidereiland en als u het Noordereiland bezoekt, kan het zomaar zijn dat u in uw t-shirt buiten kunt lopen. We kunnen u voorzien van tips over welke regio’s u het beste kunt bezoeken en welke activiteiten in de winter het meest geschikt zijn.

Hoe is het om tijdens de kerstperiode te reizen?

Kerst valt in het Nieuw-Zeelands hoogseizoen. Kiwi’s genieten in deze tijd van hun zomervakantie, want de scholen zijn zes weken dicht. Verwacht daarom meer drukte en ga ervan uit dat alles wat duurder is dan in andere maanden. Mocht u in deze periode willen reizen, dan raden wij u sterk aan om zeker 9 tot 12 maanden van tevoren te boeken.

Boeken

Moeten we van tevoren boeken of kunnen we op de bonnefooi reizen?

Dit hangt af van het type vakantie dat u zoekt. Wilt u op de prachtigste locaties overnachten en deelnemen aan bijzondere activiteiten? Dan kunt u het beste van tevoren reserveren. We kunnen ervoor zorgen dat alles voor u is georganiseerd, zodat u gewoon kunt ontspannen.

Van tevoren boeken stelt u ook in staat om op een rustig tempo te reizen. U bent verzekerd van een mooie accommodatie binnen uw prijsklasse en uw boeking is van tevoren vastgelegd. U weet precies wanneer uw activiteiten zullen plaatsvinden, dus u hoeft ter plekke niet op zoek naar dingen die u kunt ondernemen. Mocht u twee of meer maanden in het laagseizoen willen reizen, dan kan het aantrekkelijk zijn om op de bonnefooi te reizen.

Hoe lang van tevoren moeten we onze reis boeken?

Omdat we met kleinschalige leveranciers werken, zijn ze over het algemeen snel volgeboekt. Daarom raden we aan om 9 tot 12 maanden van tevoren te boeken. Uiteraard kunnen we ook 3 maanden voor vertrek nog een vakantie op maat voor u samenstellen. Maar houd er dan rekening mee dat de opties beperkter kunnen zijn en dat de ticketprijzen hoger kunnen uitvallen dan verwacht.

Waarom zouden we onze reis door Nieuw-Zeeland bij TravelEssence boeken?

We zijn zelf ervaren reizigers. Elk jaar reizen we naar Nieuw-Zeeland om nieuwe accommodaties te vinden en activiteiten uit te proberen. Zo zijn we er zeker van dat onze producten aansluiten bij onze reizigers. Uw op maat gemaakte reis stellen we dus samen op basis van onze eigen ervaring. Zo bent u verzekerd van een reis die bij uw wensen past. Het enige wat u nog hoeft te doen is genieten.

Geven jullie presentaties speciaal over reizen naar Nieuw-Zeeland voor families?

Ja! Kijk voor meer informatie bij onze presentatiedagen.

Our travel advisor Michiel sharing his local knowledge
Reisspecialist Michiel deelt zijn lokale kennis
Conquer the Fox Glacier all year round
Het hele jaar door kunt u de Fox Glacier beklimmen

Algemeen

Hoe is de wifi en het internet in Nieuw-Zeeland?

Houd er rekening mee dat sommige afgelegen accommodaties in Nieuw-Zeeland, beperkte of geen wifi-toegang hebben. Op sommige plekken moet u mogelijk betalen voor wifi en internet toegang. Dit verschilt natuurlijk per accommodatie.

Kunnen jullie een oppas regelen?

Sommige accommodaties hebben de mogelijkheid om een oppas te boeken, maar lang niet allemaal. Wilt u meer informatie over de opties? Neem dan gerust contact met ons op.

Kunnen wij met jullie ook deelnemen aan een groepsreis?

Wanneer u kiest voor een reis met TravelEssence, ontwerpen wij uw reis precies zoals u wilt. Of u nu voorkeur geeft aan activiteiten in een kleine groep of liever zelf plaatsen verkent met behulp van onze lokale tips, het is uw vakantie. We bieden geen complete groepsreizen aan.

Begroting

Hoeveel kost een reis naar Nieuw-Zeeland?

Dit hangt af van uw keuze in comfort, vluchten en hoe lang u van plan bent te reizen. Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en krijg gelijk een idee van de mogelijkheden.

Ontdek meer over boeking met ons

Boek uw reis, maar blijf flexibel

Flexibel boeken

Staat u te popelen om een reis te boeken? Twijfel dan niet langer, maar boek nu uw vakantie Down Under. Plan met… lees meer

U wilt natuurlijk het meeste uit uw reis naar Australië of Nieuw-Zeeland halen. Maar het boeken van de ideale… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.