Nz whatipu beach drone joshua mccormack solo header
Op maat gemaakte reizen naar Nieuw-Zeeland

Veelgestelde vragen over soloreizen

Als u van plan bent in uw eentje een reis door Nieuw-Zeeland te maken, komt daar heel wat bij kijken. Hier vindt u antwoorden op de belangrijkste vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op met een van onze reisspecialisten.

Accommodatie

Welk type accommodatie raadt u aan voor een soloreiziger?

Bij kleinschalige accommodatis met lokale hosts wordt u gastvrijheid ontvangen. Bovendien voorzien de locals u van de beste tips over de omgeving. U kunt vaak kiezen om met uw hosts te dineren. Of u kunt gebruik maken van een gemeeschappelijke keuken. Dit is de ideale plek om medereizigers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Bezoekt u steden als Christchurch of Wellington? Dan is het ideaal om een centraal gelegen hotel te kiezen, zodat u eenvoudig andere reizigers kunt ontmoeten.

Wat zijn mijn opties qua comfort?

Wij bieden accommodaties die variëren van comfort. Zo kunt u kiezen voor een comfortabele bed & breakfast van zo’n 175 euro per nacht, maar ook voor een luxe lodge van zo’n 600 euro per nacht. Ook kunt u verschillende accommodatiesoorten met elkaar afwisselen.

Vervoer

Is het veilig om in mijn eentje door Nieuw-Zeeland te rijden?

Ja, Nieuw-Zeeland is een veilig land om met de auto te rijden. Er is over het algemeen weinig verkeer, dus u kunt het rustig aan doen en genieten van de mooie omgeving. Neem de tijd en stop onderweg bij spectaculair uitzichtpunten of geniet van een picknick.

Heb ik een auto nodig?

Met een auto heeft u de volledige vrijheid om te gaan waar u wilt. Het stelt u in staat om in kleinschalige accommodaties te overnachten, waar u de lokale bevolking kunt ontmoeten. Wilt u niet uw hele vakantie autorijden? Dan kunnen we, voor gedeelten van uw reis, binnenlandse vluchten of panoramische treinreizen voor u organiseren.

Zal ik in Nieuw-Zeeland veel moeten rijden?

Onze filosofie is: rijd minder, zie meer. Daarom proberen we als reisafstand tussen uw accommodaties 2 tot 4 uur aan te houden en raden aan om 2 tot 4 nachten bij elke accommodatie te blijven. Op deze manier kunt u genieten van het beste wat Nieuw-Zeeland te bieden heeft en verspilt u minder tijd aan autorijden.

Stay in small scale bed and breakfasts with friendly local hosts
Overnacht in kleinschalige bed & breakfasts met vriendelijke hosts
De slingerende wegen langs de prachtige westkust in Nieuw-Zeeland
Reis op een relaxt tempo en vind verborgen schatten langs de West Coast Route
© TravelEssence

Vluchten

Hoe lang duurt een vlucht naar Nieuw-Zeeland?

De gemiddelde vliegtijd naar Nieuw-Zeeland bedraagt zo’n 25 tot 30 uur, inclusief een korte overstap. Hoe lang u uiteindelijk onderweg bent is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Of als u besluit om een langere tussenstop te maken natuurlijk.

Welk vluchtschema raadt u een soloreiziger aan?

Wilt u zo snel mogelijk in Nieuw-Zeeland aankomen? Of wilt u een tussenstop van een paar dagen maken in Azië. Spendeer een aantal dagen in een metropool als Singapore, Hong Kong of Dubai. In overleg met u selecteren we de vluchttijden die het beste bij u passen en waarbij u slechts een keer hoeft over te stappen.

Voor welke luchtvaartmaatschappij moet ik kiezen?

Over het algemeen kiezen we ervoor om met Cathay Pacific, Singapore Airlines, Emirates en Air New Zealand te vliegen. Maar we hebben contracten met alle grote luchtvaartmaatschappijen en zorgen dat u met de luchtvaartmaatschappij vliegt die bij uw voorkeuren past.

Kan ik mijn eigen vluchten boeken?

Ja dat kan. We kunnen uw vakantie naar Nieuw-Zeeland voor u organiseren exclusief de vluchten.

Welke bestemming raadt u aan voor een tussenstop?

Populaire bestemmingen voor een tussenstop zijn Hong Kong en Singapore. Dit komt door de gunstige ligging van beide steden. U bent hier halverwege uw bestemming. Daarbij bieden beide steden volop mogelijkheden tot onstpanning en avontuur. Als u meer tijd heeft, kunt u overwegen om een ​​tussenstop te maken op Bali, de Cook Eilanden of Fiji.

Kan ik vliegtickets boeken zonder retourdatum?

Als touroperator is het alleen mogelijk om retourvluchten te boeken. Als u een retourvlucht met open datum wilt boeken, raden we u aan om deze rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij van uw keuze te boeken. Let op: u kunt Nieuw-Zeeland niet binnenkomen wanneer u een enkele reis heeft geboekt en in bezit bent van een toeristenvisum.

Hoe kan ik de impact van jetlag minimaliseren?

Om jetlag te minimaliseren, selecteren we een vluchtschema dat het beste bij u past. Daarbij organiseren we een dagkamer in een hotel bij de luchthaven voor u, zodat u kunt douchen, uitrusten en ontspannen. Zo komt u ontspannen in Nieuw-Zeeland aan en zult u sneller gewend zijn aan het tijdsverschil.

Treat yourself and fly to New Zealand in First Class
Trakteer uzelf op een First Class vlucht naar Nieuw-Zeeland
Enjoy a relaxing poolside stopover in Fiji
Geniet en ontspan tijdens uw tussenstop in Fiji

Activiteiten

Welk type activiteiten raadt u aan?

Dit hangt helemaal af van uw interesses en hoe fit u bent. Van authentieke culturele ervaringen, het spotten van unieke dieren in het wild, kajakken, wijnproeven, fiets- en zeiltochten tot rondvluchten. Onze focus ligt voornamelijk op natuurbehoud en activiteiten georganiseerd voor kleinschalige lokale bedrijven.

Gezondheid & veiligheid

Biedt u hulp in geval van nood?

Ja, 24 uur per dag is ons noodnummer bereikbaar. Onze lokale hosts staan ook altijd klaar om u te helpen, mocht dit nodig zijn. We werken rechtstreeks samen met al onze hosts in Nieuw-Zeeland, dus mocht er iets gebeuren, dan kunnen we snel handelen.

Is het veilig om door Nieuw-Zeeland te reizen?

Ja, over het algemeen is het een veilige bestemming. Nieuw-Zeeland heeft een laag criminaliteitscijfer en over het algemeen houden Nieuw-Zeelanders er een veilige levensstijl op na. Ze staan bekend om hun vriendelijkheid. Uiteraard raden wij u wel aan om altijd uw gezonde verstand te gebruiken.

Bestemming

Is het gemakkelijk om andere mensen te ontmoeten tijdens mijn reis?

Een van de leuke aspecten van een reis door Nieuw-Zeeland is het ontmoeten van andere, gelijkgestemde reizigers. Neem onderweg deel aan activiteiten, tezamen met een kleine groep andere reizigers. Zo ontmoet u eenvoudig mensen van over de hele wereld.

Is Nieuw-Zeeland geschikt voor een sabbatical-reis?

Ja, Nieuw-Zeeland is een perfecte bestemming voor een sabbatical. Het is de ideale manier om het land in een ontspannen tempo te ontdekken. Ontsnap aan uw drukke dagelijkse routine en geniet van de relaxte manier van leven van de Kiwi’s.

Wat voor diersoorten kan ik in Nieuw-Zeeland in het wild tegenkomen?

Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn inheemse vogels, waaronder de iconische kiwi, kea en albatros. Ook zijn er walvissen, dolfijnen, zeehonden en pinguïns te zien.

Kayak the mystical waters of Doubtful Sound
Kajak door de Doubtful Sound
Spot seals and other unique wildlife
Spot zeehonden en andere unieke diersoorten

Reistijd

Hoeveel tijd heb ik voor mijn soloreis nodig?

Om uw vakantie de moeite waard te laten zijn, adviseren wij u om minimaal drie weken voor uw reis door Nieuw-Zeeland uit te trekken. Heeft u vijf tot zes weken de tijd, dan kunt u zowel het Noorder- als het Zuidereiland zien. Als u minder tijd heeft, dan kunt u voor een van de eilanden kiezen of alleen bepaalde regio’s bezoeken.

Welk reistempo raadt u aan?

We raden u aan om een rustig reistempo aan te houden, in plaats van u langs alle hoogtepunten te haasten om vervolgens uitgeput naar huis terug te keren. Breng 2 tot 4 nachten op elke locatie door leer de omgeving kennen.

Is het aan te raden om tijdens de Nieuw-Zeelandse winter (juli - augustus) te reizen?

Ja! De winter in Nieuw-Zeeland is prachtig. Het is dan minder druk en de met sneeuw bedekte bergen zijn adembenemend. Op het Zuidereiland kan geskied worden, terwijl u op het Noordereiland bezoekt zomaar in een t-shirt kunt rondlopen. U wordt voorzien van tips over welke regio’s u het beste kunt bezoeken en welke activiteiten in de winter het meest geschikt zijn.

Hoe is het om tijdens de kerstperiode te reizen?

Kerst valt in het Nieuw-Zeelands hoogseizoen. Kiwi’s genieten in deze tijd van hun zomervakantie, want de scholen zijn zes weken dicht. Verwacht daarom meer drukte en ga ervan uit dat alles wat duurder is dan in andere maanden. Mocht u in deze periode willen reizen, dan raden wij u sterk aan om zeker 9 tot 12 maanden van tevoren te boeken.

Boeken

Moet ik van tevoren boeken of kan ik op de bonnefooi reizen?

Dit hangt af van het type vakantie dat u zoekt. Wilt u op de prachtigste locaties overnachten en deelnemen aan bijzondere activiteiten? Dan kunt u het beste van tevoren reserveren. We zorgen dat alles voor u is georganiseerd, zodat u gewoon kunt ontspannen.

Van tevoren boeken stelt u in staat om op een rustig tempo te reizen. U bent verzekerd van een mooie accommodatie binnen uw prijsklasse en uw boeking is van tevoren vastgelegd. U weet precies wanneer uw activiteiten zullen plaatsvinden, dus u hoeft ter plekke niet op zoek naar dingen die u kunt ondernemen. Mocht u twee of meer maanden in het laagseizoen willen reizen, dan kan het aantrekkelijk zijn om op de bonnefooi te reizen.

Hoe lang van tevoren moet ik mijn reis boeken?

Omdat we met kleinschalige leveranciers werken, zijn ze over het algemeen snel volgeboekt. Daarom raden we aan om 9 tot 12 maanden van tevoren te boeken. Uiteraard kunnen we ook 3 maanden voor vertrek nog een vakantie op maat voor u samenstellen. Maar houd er dan rekening mee dat de opties beperkter kunnen zijn en dat de ticketprijzen hoger kunnen uitvallen dan verwacht.

Waarom zou ik mijn reis door Nieuw-Zeeland bij TravelEssence boeken?

Uw op maat gemaakte reis stellen we samen op basis van onze eigen ervaring. We zijn zelf ervaren reizigers. Elk jaar reizen we naar Nieuw-Zeeland om nieuwe accommodaties te vinden en activiteiten uit te proberen. Zo weten we zeker dat onze producten aansluiten bij onze reizigers. U bent verzekerd van een reis die bij uw wensen past. Het enige wat u nog hoeft te doen is genieten.

Geven jullie ook presentaties over solo reizen naar Nieuw-Zeeland?

Ja! Kijk voor meer informatie bij onze presentatiedagen.

Our travel advisor Michiel sharing his local knowledge
Reisspecialist Michiel deelt zijn lokale kennis
Conquer the Fox Glacier all year round
Het hele jaar door kunt u de Fox Glacier beklimmen

Algemeen

Hoe is de wifi en het internet in Nieuw-Zeeland?

Houd er rekening mee dat sommige afgelegen accommodaties in Nieuw-Zeeland, beperkte of geen wifi-toegang hebben. Op sommige plekken moet u mogelijk betalen voor wifi en internet toegang. Dit verschilt natuurlijk per accommodatie.

Kan ik met jullie ook deelnemen aan een groepsreis?

Wanneer u kiest voor een reis met TravelEssence, ontwerpen wij uw reis precies zoals u wilt. Of u nu voorkeur geeft aan activiteiten in een kleine groep of liever zelf plaatsen verkent met behulp van onze lokale tips, het is uw vakantie. We bieden geen complete groepsreizen aan.

Is het leuk om alleen door Nieuw-Zeeland te reizen?

Ja! De lokale bevolking is super vriendelijk. Nieuw-Zeeland heeft een laag criminaliteitscijfer en over het algemeen hebben Kiwi’s een veilige levensstijl. Er zijn veel andere solo reizigers die rondreizen en uw lokale hosts zullen ervoor zorgen dat u zich aan de andere kant van de wereld toch thuis voelt.

Begroting

Is alleen reizen duurder dan reizen met twee of meer personen?

Vluchten en activiteiten zijn individueel geprijsd. Soms wordt er bij accommodaties een beetje korting gegeven wanneer u alleen reist. U kunt kiezen voor een kleinere auto, maar dit is nog steeds duurder dan wanneer u deze met twee of meer personen zou delen.

Hoeveel kost een reis naar Nieuw-Zeeland?

Dit hangt af van uw keuze in comfort, vluchten en hoe lang u van plan bent te reizen. Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en krijg gelijk een idee van de mogelijkheden.

Ontdek meer over boeking met ons

Boek uw reis, maar blijf flexibel

Flexibel boeken

Staat u te popelen om een reis te boeken? Twijfel dan niet langer, maar boek nu uw vakantie Down Under. Plan met… lees meer

U wilt natuurlijk het meeste uit uw reis naar Australië of Nieuw-Zeeland halen. Maar het boeken van de ideale… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.