Nz fox glacier heli hiking solo best travel time
Nz makarora wilkins jets river nature solo best travel time
Nz fox glacier heli hiking solo best travel time
Nz makarora wilkins jets river nature solo best travel time
Op maat gemaakte solo reizen

De beste reistijd voor Nieuw-Zeeland

In principe kunt u elk moment van het jaar een prachtige reis door Nieuw-Zeeland maken. Maar het is verstandig om uzelf af te vragen in welk seizoen u wilt reizen en welke activiteiten op uw bucketlist staan. Elk seizoen heeft zijn eigen bijzonderheden. Hier vindt u een klein overzicht.

De Nieuw-Zeelandse seizoenen

September - november

De lente! Geniet van de pasgeboren dieren in de wei en velden met bloeiende bloemen. De gemiddelde dagtemperatuur is 18 °C.

December - februari

Zomer in Nieuw-Zeeland. Dit is het hoogseizoen en daarom de drukste tijd van het jaar. Zowel de locals als buitenlandse reizigers doorkruisen het land. De gemiddelde dagtemperatuur is 23 °C.

Maart - mei

De herfst is een ideale reistijd voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland. Er zijn minder toeristen en het weer is stabiel. De gemiddelde dagtemperatuur is 19 °C.

Juni - augustus

Winter in Nieuw-Zeeland. De ideale reistijd voor wintersportliefhebbers of voor de mensen die wel houden van een beetje fris weer. De gemiddelde dagtemperatuur is 14 °C.

Pas op voor de zon

Omdat Nieuw-Zeeland omringt wordt door zee, zijn de meeste dagen heel aangenaam. Maar laat de temperatuur u niet misleiden! De Nieuw-Zeelandse zon is heet. Uit de wind, kunt u hem op uw huid voelen branden. Draag daarom altijd een hoed of pet en zonnebrand.

Terug naar Nieuw-Zeeland voor solo reizigers

Lente

De lente in Nieuw-Zeeland loopt van september tot en met november. In deze maanden staat het land in bloei en kunt u talloze watervallen bezichtigen. Milford Sound en Doubtful Sound zijn prachtige plekken om te bezoeken. De temperaturen liggen tussen de 5°C en 18°C. De lente is een populaire reisperiode. Dus houd rekening met iets meer drukte.

Join the locals and visit the Matakana Village Farmers Market
Bezoek, net als de locals, de Matakana Village Farmers Market
Be amazed by nature and wildlife on the Otago Peninsula
Wordt overweldigd door de schoonheid van de natuur op de Otago Peninsula

Zomer

In de zomermaanden is het heerlijk weer om te gaan kajakken, snorkelen en zeilen. Wie echt wat verkoeling zoekt kan ook de Franz Josef Glacier bezoeken. In de zomer is het wel hoogseizoen. Ook de Nieuw-Zeelanders hebben vakantie en trekken massaal naar de stranden en meren. Zeker tijdens de kerstvakantie.

Uitzicht over het blauwe water bij het schiereiland van Banks
Een uur rijden ten oosten van Christchurch ligt het pittoreske Banks Peninsula
Hike the Routeburn Track with a local guide
Wandel over de Routeburn Track met een lokale gids

Herfst

In de maanden maart tot en met mei is het herfst in Nieuw-Zeeland. Qua temperaturen kent deze periode geen uitschieters. Het is de perfecte tijd om wijngaarden te bezoeken en te genieten van het kleurrijke landschap. Leuke activiteiten zijn wandelen, fietsen en kajakken. Halverwege april wordt het in de avonden wel een stuk kouder in Nieuw-Zeeland en soms zijn de bergpassen al bedekt met sneeuw.

"In april veranderen de bladeren van kleur en staan de wijngaarden in volle bloei. Neem de tijd om tijdens uw reis een van de vele fantastische wijnen te proeven!"

Ben, Reisspecialist
Een man wandelt over de Tongariro Alpine Crossing en bekijkt het weidse uitzicht
Tongariro Alpine Crossing is een van de mooiste één-daagse wandeltochten ter wereld
Enjoy views of snow-capped mountains while travelling in winter
Geniet van de puurheid van de natuur

Winter

In Nieuw-Zeeland kunt u zowel zachte als strenge winters ervaren. In de regio’s Central Plateau, Canterbury en Central Otago is het skiseizoen geopend. Maar in het ‘winterloze noorden’ schommelen de temperaturen tussen de 10°C en 16°C. Ondanks de regen, kunt u in deze periode prachtige wandelingen en fietstochten maken. Het lijkt alsof u Nieuw-Zeeland helemaal voor uzelf heeft.

We ontmoeten u graag persoonlijk om uw beste reistijd te bespreken. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken. Bij ons op kantoor of bij u thuis.

Swing bridge with a view | New Zealand holiday
Wandel over de hangbrug om meer van Mount Cook/Aoraki National Park te ontdekken
Scenic flight | New Zealand holiday
Zie Nieuw-Zeeland vanuit de lucht tijdens een rondvlucht

Ontdek meer over soloreizen

Voorbeeldreizen voor soloreizigers

Dompel uzelf onder in de cultuur van Nieuw-Zeeland

4-weekse reis van Wellington naar de Bay of Islands

Tijdens deze vierweekse trip gaat u het uiterste noorden Nieuw-Zeeland verkennen. Hier wachten u zachte… lees meer

Bent u op zoek naar een ‘once in a lifetime’ ervaring? In zeven weken tijd verkent u zowel het Noorder- als het… lees meer

Handige weetjes

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.