Wytske & Michiel

Reiservaring Nieuw-Zeeland | Wytske & Michiel | TravelEssence

Na een aantal omwegen zijn we uit eindelijk teruggekomen bij Hendrik-Jan, die onze reis heeft samengesteld voor Nieuw-Zeeland. Omdat wij al een aantal verre reizen hebben gemaakt en daarbij ook diverse zeedieren hebben gespot, hebben we doelbewust keuzes gemaakt om bepaalde delen van Nieuw-Zeeland niet te bezoeken.

Wij hebben ervoor gekozen om Business Class te vliegen naar Nieuw-Zeeland met Cathay Pacific. Je komt uitgerust aan en kan snel het dagelijkse ritme oppakken. Wij verbleven in kleinschalige bed & breakfast en lodges die allemaal gezellig, mooi en vooral op prachtige natuurlocaties zijn gelegen. Zo hadden wij bij Fiordland, Mahitahi en StoneFly elke avond heerlijke diners en genoten we van de gasten en deelden onze vakantie ervaringen.

Reiservaring Nieuw-Zeeland van Wytske en Michiel. Zij hebben een onvergetelijke mooie reis gemaakt met TravelEssence

Daarnaast hebben wij een speciale ervaring opgedaan bij Mahitahi Lodge, waar John (de gastheer) ons heeft meegenomen naar lokale vrienden en ons uitgebreid heeft geïnformeerd over de Maori geschiedenis.

Op het Noordereiland aan de kust, verbleven we in de villa van 970 Lonely Bay Lodge, die aan een prachtig strand ligt en waar je eindeloos mooie strandwandelingen kan maken. Beide avonden, als we terug kwamen van onze diners, hebben we tot laat in de nacht met de andere villagasten lol gehad en uitgebreid over het leven gesproken. Het leek wel of we in onze studententijd terug gingen. Dit waren top momenten.

Bij aankomst op alle locaties, is het gebruikelijk dat je vrij snel daarna een keuze maakt wat je gaat ondernemen om de lokale omgeving te leren kennen. Zo hebben we onder andere bij Fiordland Lodge een boottocht gemaakt over het water langs de Milford Sound. Bij de locatie River Birches Lodge bij Taupo hebben we de bekende Tongariro Alpine Crossing (vulkanen) gelopen onder begeleiding van een lokale gids. Ten slotte hebben we een helikoptervlucht gemaakt, waarbij we zijn afgezet op een uitgestrekte bergvlakte en vervolgens een drie uur durende wandeling hebben gedaan om uiteindelijk met een speetboot terug te keren op de eindbestemming. Een super ervaring!!!!

Reiservaring Nieuw-Zeeland van Wytske en Michiel. Zij hebben een onvergetelijke mooie reis gemaakt met TravelEssence

Onze prachtige Nieuw-Zeeland reis

Terugkijkende is Nieuw-Zeeland een groot fantastisch natuurgebied, dat je niet snel zal tegenkomen in Europa. Daarnaast zijn de Nieuw-Zeelandse inwoners zeer toegankelijk, rustig en vriendelijk. What you see is what you get! Vervolgens het grote contrast tussen het Zuidereiland en het Noordereiland. Zo passeer je een klein dorpje op het Zuidereiland waar de tijd heeft stil gestaan, je begeeft je dan in de jaren dertig.

TravelEssence heeft ons een onvergetelijke mooie reis gegeven, die wij niet zullen vergeten. Bijzonder dank aan Hendrik-Jan.