Wim & Geurtje

Reiservaring Nieuw-Zeeland & Australië | Wim & Geurtje | TravelEssence

Een samenvatting van onze reis door Nieuw-Zeeland en Australië: Na vijf en een halve week door Nieuw-Zeeland, Sydney en Melbourne is het wel even weer wennen in Nederland. Nieuw-Zeeland is een prachtig land met een overweldigende natuur, ruimte, ongereptheid en toegankelijke gastvrije mensen.

Het verblijf bij kleinschalige lodges en bed & breakfast, bij de eigenaren thuis, vonden we zeer plezierig. Al deze locaties waren uitstekend qua faciliteiten en het persoonlijke contact geeft een extra dimensie aan de vakantiebeleving.

Onze favoriete lodges tijdens de reis door Nieuw-Zeeland en Australië

De Mount Rosa Lodge in Queenstown, ons eerste verblijf na twee dagen in vliegtuigen te hebben vertoefd, gaf ons meteen een huiselijk gevoel. Ali Sopur zorgt dat je je echt op je gemak voelt.

TravelEssence reiservaring Nieuw-Zeeland en Australië van Wim en Geurtje Mount Rose Lodge

Dat hadden we ook zeker in de afgelegen SilverPine Lodge in Makarora met prachtige kamers en een fantastisch uitzicht. De diners waren ook erg goed.

TravelEssence reiservaring Nieuw-Zeeland en Australië van Wim en Geurtje SilverPine Lodge

The Resurgence Luxury Lodge bij Abel Tasman National Park heeft een prachtige ligging met zeer mooie onderkomens met privacy. De eigenaren Peter en Clare geven met een happy hour, voorafgaand aan het uitstekende gezamenlijke diner, een leuke entree aan hun gasten om elkaar te leren kennen en ervaringen te delen. Een heel geanimeerd gebeuren.

TravelEssence reiservaring Nieuw-Zeeland en Australië van Wim en Geurtje ​The Resurgence Luxury Lodge

Botanica Bed & Breakfast bij Marlborough, van Clare en Martin, was uitstekend en er was een hele fijne sfeer. Voor de tuinliefhebbers, erg mooi.

TravelEssence reiservaring Nieuw-Zeeland en Australië van Wim en Geurtje Botanica Bed & Breakfast

Nicara Lakeside Lodge bij Rotorua van Heather en Michael bleek ons favoriete onderkomen te zijn. Het contact met de eigenaren was erg leuk, de lodge was top en Rotorua en de omgeving zijn zeer afwisselend en bijzonder. We waren de enige gasten in deze lodge die op vier stellen is berekend. Dus een kajaktocht met Michael was een heel leuke afwisseling.

TravelEssence reiservaring Nieuw-Zeeland en Australië van Wim en Geurtje ​Nicara Lakeside Lodge

De Takatu Lodge bij Matakana vonden we ook erg goed, mede door de culinaire kwaliteiten van de chef Shannon. Een prachtig verblijf op de wijngaard met uitstekende Chardonnay en Sauvignong Blanc, ook wel ‘Sav’.

TravelEssence reiservaring Nieuw-Zeeland en Australië van Wim en Geurtje Takatu Lodge

Alle overige lodges en hotels waren overigens ook prima. Het Ovolo 1888 hotel in Sydney was heel prima en qua locatie, vlak bij Darling Harbour, helemaal goed. Ovolo Melbourne viel ons daarna eigenlijk wat tegen. Kleine kamers en nog krappere badkamers; de ontbijtfaciliteiten vonden er erg beperkt. Geen hotel waar we weer voor zouden kiezen. Alhoewel de medewerkers heel vriendelijk zijn.

Bij enkele lodges, waar geen diner is geregeld, is het nadeel dat er vanaf de lodge soms nogal een hele tocht moet worden gemaakt naar een stad of restaurant.

TravelEssence reiservaring Nieuw-Zeeland en Australië van Wim en Geurtje Verse kreeft tijdens de Overnight Cruise in Doubtful Sound

De excursies in Nieuw-Zeeland en Australië

We hadden enkele excursies vooraf geboekt. De Overnight Cruise op een kleinschalig jacht op de Doubtful Sound was erg mooi. Alhoewel het weer nogal nat was. Er blijkt daar 12 meter regen per jaar te vallen, dus het is redelijk zeldzaam als het niet regent. Desalniettemin een erg mooie excursie in prachtige natuur en veel watervallen. De verzorging aan boord was uitstekend met verse kreeft voor de lunch.

De helikoptertour bij Makarora was buitengewoon. Het uitzicht vanuit de helikopter op de bergen, gletsjers en meren is adembenemend. En we hadden prachtig weer. De twaalf kilometer lange hike was pittig, maar erg mooi door de bergen en kreekjes De jetboat tocht tenslotte was een mooi avontuur.

TravelEssence reiservaring Nieuw-Zeeland en Australië van Wim en Geurtje Helikoptertour bij Makarora

De wijntour in de Marlborough was goed verzorgd, maar zou ook ter plekke te regelen zijn. Evenals de biketour in Sydney. Maar… de wijnen waren zeer goed.

TravelEssence reiservaring Nieuw-Zeeland en Australië van Wim en Geurtje Wijntour in de Marlborough

We hebben op locatie diverse overige tours geregeld met behulp van tips van de lodge eigenaren die zeer behulpzaam waren bij het regelen daarvan.

TravelEssence reiservaring Nieuw-Zeeland en Australië van Wim en Geurtje Rotorua

De steden in Australië

Sydney en Melbourne hadden we niet willen missen. Hoewel het in Sydney 47 graden was op de zaterdag, hebben we zeer genoten van een ‘awesome city’. We woonden een uitvoering in het Opera House bij en hebben de stad mede dankzij de goede verbindingen over het water goed kunnen verkennen.

 • The Opera House in Sydney
  The Opera House in Sydney
 • Harbour Bridge in Sydney
  Harbour Bridge in Sydney

Melbourne is anders, maar minstens zo bijzonder als Sydney. Ook Melbourne hebben we verkend per fiets en per gratis openbaar vervoer (in het BCD) wat een zeer efficiënte manier van door de stad reizen is. Melbourne heeft zo veel leuke restaurants en cafés.

 • Melbourne by night
  Melbourne by night
 • Streetart in Melbourne
  Streetart in Melbourne

Organisatie door TravelEssence

Deze vonden we zeer goed en de documentatie was erg goed voorbereid. We hebben nergens een probleem ervaren en de reis verliep buitengewoon soepel en relaxed. De vluchten waren prima geregeld en sloten goed op elkaar aan. Hier past een welgemeend compliment.

We hebben een uitvoering dagboek bijgehouden en gaan dat verwerken in een album. Deze reis staat gegrift in onze memories en is dus iets om nooit meer te vergeten. Wat ons betreft bouwen we gewoon een hutje, het begin is er.