Sjaak & Corine

Sjaak en Corine hebben na hun reis door Nieuw-Zeeland, heimwee naar het land!

Wat was het geweldig! Via twee dagen Hong Kong, naar Auckland gevlogen. Hong Kong was erg leuk om daar even te zijn, en een prima manier om de lange vliegreis te breken.

Sjaak en Corine reisden door Nieuw-Zeeland met TravelEssence

Via een binnenlandse vlucht begonnen in Queenstown, waar we met een stoomboot een schapenfarm bezocht hebben, vervolgens naar Dunedin, waar we een prachtige treinreis door de bergen gemaakt hebben, en een albatrossen en pinguïn kolonie bezochten. Gelogeerd hebben we in een Engels landhuis met geweldige mensen, die ons zo gastvrij ontvingen!

Vervolgens naar Lake Tekapo waar we met een vliegtuigje over de gletsjers gevlogen hebben en een appartement hadden aan het meer. Daar konden we zelf koken, wat leuk was voor de afwisseling en ook gebruik maken van de wasmachine. 's Nachts in de tuin op een kleed (dure excursie niet nodig volgens de gastheer) naar de sterren gekeken.

Corine en Sjaak reisden door Nieuw-Zeeland met TravelEssence

We hadden gevraagd om afwisseling van natuur en steden, dus daarna naar Christchurch, een hele leuke stad waar genoeg te doen is. Vervolgens naar Kaikoura waar we walvissen en zeehonden gespot hebben. Prachtige natuurwandeling gemaakt. En het lokale museum bezocht waar we toen pas begrepen wat een aardbeving teweeg brengt. Lucy was een geweldige gastvrouw en haar appartement met schitterend uitzicht geweldig.

In Abel Tasman hebben we gefietst en geluierd. Het huisje van Stans Cottage stond tussen de wijnranken en we hadden tijdens ons verblijf schitterend weer. Toen met de Interislander naar de stad Wellington waar we het Te Papa Tongarewa museum bezochten, een rit met de cable car naar Mount Victoria maakten en een dagje Lord of the Rings, teveel om op te noemen.

Sjaak en Corine reisden door Nieuw-Zeeland met TravelEssence en bezochten Hobbiton.

Daarna door naar de stad Napier, dat we geweldig vonden! De stad is helemaal in Art Deco stijl gebouwd. Daar hebben we een stadswandeling gemaakt en ’s middags fietsen gehuurd naar de wijngaarden: prachtig. Het verblijf bij Seaview Lodge was geweldig. De accommodatie ligt aan de Pacific Ocean en wordt gerund door een lieve meedenkende gastvrouw.

Doorgereisd naar Rotorua, waar we een huisje met hottub hadden. Naar de sterren kijken vanuit onze hottub, wat voelde dat speciaal. Ook het regenwoud en het Kuirau Park met zijn geisers en zwavelbronnen waren zeker de moeite waard! Alweer naar ons een na laatste adres op de Coromandel, bij David en Dmitri van Bayview at 91. Prachtig huis, hele gastvrije gastheren en een geweldige omgeving. Via de beroemde Kauri bomen op naar Auckland. Waar we een dag hop on, hop off gereisd hebben.

Sjaak en Corine reisden door Nieuw-Zeeland met TravelEssence

Nieuw-Zeeland was geweldig: de natuur, de wegen, de mensen, de accommodaties en de steden. We hadden ons vooraf weinig in het land verdiept, want zoals het gaat waren we druk, druk, druk. Maar de reis was perfect georganiseerd, overal was gratis wifi, dus 's avonds op de iPad kijken en je reisgids lezen wat je de volgende dag wilde gaan doen, dat werkte prima.

Het was maar goed dat alles geboekt was, want op 14 februari was het Chinese Nieuwjaar en werd Nieuw-Zeeland overspoeld met Chinese toeristen. Er was geen hotel of iets meer te boeken. We hebben Engelse mensen ontmoet die per dag uren kwijt waren om iets te vinden voor de nacht. Opgemerkt moet wel dat bijna in iedere grotere plaats een toeristen informatiecentrum is, waar je geweldig geholpen wordt. Het klinkt fantastisch en dat was het ook. Heimwee...