Riet & Roel

Reiservaring Nieuw-Zeeland | Riet & Roel | TravelEssence

Een droomreis naar Nieuw-Zeeland: we hebben vijf weken, van het eerste tot het laatste moment met volle teugen genoten van deze reis. We zagen een beetje op tegen de lange vluchten, maar de reis met Cathy Pacific van Düsseldorf via Hong Kong naar Nieuw-Zeeland is boven verwachting goed verlopen. We kwamen redelijk uitgerust aan!

Travelessence Reiservaring van Riet en Roel in Nieuw-Zeeland Mill Cottage in Akaroa

We zijn gestart op het Zuidereiland, in Akaroa. We verbleven bij Mill Cottage, een bijzonder geriefelijk huisje in een leuk plaatsje met een Franse sfeer. Reizen door Nieuw-Zeeland betekent reizen langs mooie meren, door bergen en valleien, over rustige wegen. Na een tussenstop in Twizel, kwamen we in Te Anau. Vandaar een prachtige dag naar Milford Sound en een van de hoogtepunten, de cruise op Doubtful Sound met overnachting. De stilte en de enorme sfeer in de fjorden vergeten we niet meer.

Een aanrader is ook het verblijf in Mahitahi Lodge, waar je culinair verwend wordt door Jacqui en John. Ook een (letterlijk) hoogtepunt was de helikoptervlucht naar de Mount Cook en de gletsjers Fox en Franz Josef met een landing op de gletsjer! Genoten hebben we van de stilte en de zee tijdens ons verblijf in Bach on the Beach.

 • Lake Pukaki bij Twizel op het Zuidereiland
  Lake Pukaki bij Twizel op het Zuidereiland
 • De Milford Sound is goed te bereiken vanaf Te Anau
  De Milford Sound is goed te bereiken vanaf Te Anau
 • Vanaf de boot in de Doubtful Sound
  Vanaf de boot in de Doubtful Sound
 • De Doubtful Sound, is net als de Milford Sound, een fjord in Fiordland National Park op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland
  De Doubtful Sound, is net als de Milford Sound, een fjord in Fiordland National Park op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland

Een aanrader is ook het bezoek aan de Pancakerocks. Helaas ging de treinreis met de TranzAlpine niet door, dus hebben we de Arthur’s Pass met de auto gedaan. Maar dat is ook geen straf.

Christchurch heeft vooral indruk gemaakt door de gevolgen van de aardbeving uit 2011, die nog overal duidelijk te zien zijn. Leuk is de stadsrondrit met de oude tram, een puntertocht over de Avon en de botanische tuin.

Ook Kaikoura was recent getroffen door een aardbeving. Hier waren de herstelwerkzaamheden aan de wegen, de spoorlijn en de haven nog in volle gang. Daarom werden we met schip en al via een hellingbaan te water gelaten om naar de dolfijnen te gaan kijken. Ook het spotten van de walvissen is spectaculair: zo’n groot dier op en paar meter van je af.

Travelessence Reiservaring van Riet en Roel in Nieuw-Zeeland De Pancakerocks

Nadat we het veel rustiger Zuidereiland verlaten hadden, zijn we op het Noordereiland in Wellington geweest, waar o.a. het Ta Papa museum een aanrader is. Heel bijzonder is het gebied rond Ohakune en Lake Taupo met de nog actieve vulkanen Mt Ruapehu en Ngauruhoe. Ook Lake Taupo is bijzonder mooi om er een zeiltocht over te maken. Ons verblijf in Whakaipo Lodge bij Angie en Garth was geweldig. Deze mensen zijn bijzonder gastvrij en hartelijk.

Ons laatste verblijf was bij Stargazers Bed & Breakfast in Whitianga bij Henriette en Alistair. De gastheer heeft een grote liefhebberij: een sterrenwacht. Uiteraard laat hij zijn gasten daarvan genieten. En krijg je de kans om de planeten Jupiter en Saturnus te bekijken.

We hebben vijf heerlijke weken met alleen maar mooi weer gehad (slechts 3 dagen met regen). Voor ons is een droom uitgekomen: een mooi land met veel natuurschoon, vriendelijke mensen en heel veel rust. Een aanrader! Sebastiaan, bedankt voor de goede tips! En iedereen van TravelEssence bedankt voor de goede zorgen.