Rene & Winnie

10 jaar later reisden Rene & Winnie terug naar het mooie Nieuw-Zeeland!

Tien jaar geleden hebben we onze eerste reis met TravelEssence naar Nieuw-Zeeland geboekt en dat was zo goed bevallen dat we nog een keer terug wilde. De eerste keer hadden we een accommodatie mix van hotels, bed & breakfasts, lodges en cottages en dat is echt een aanrader. Deze keer was ons budget iets kleiner en hebben we gekozen voor de combinatie camper car, lodge en cottage. Het voordeel van een camper car ten opzichte van een gewone camper is dat het voelt en rijdt als een luxe auto en dat is erg fijn in een land waar de wegen en afstanden heel anders zijn dan in Nederland.

Reiservaring Nieuw-Zeeland met TravelEssence van Rene en Winnie

De vlucht

Met Cathay Pacific zijn we via Hong Kong rechtstreeks naar Christchurch gevolgen en dat scheelt weer een vlucht vanuit Auckland. De reservering van de stoelen was uitstekend, want we hadden onze stoelen bijna vooraan in het vliegtuig.

Begin van onze reis door Nieuw-Zeeland

Deze keer is onze reis van achttien dagen enkel over het Zuidereiland. Na aankomst en verblijf op een Holiday Park in Christchurch zijn we doorgereisd naar Kaikoura. Op een Holiday Park heb je alle voorzieningen en de camper car is in een paar minuten gereed voor de nacht. In Kaikoura hebben we een Whale Watch tour gedaan en later op de dag zijn we gaan zeekajakken. Tijdens deze tours hebben we walvissen, dolfijnen, zeehonden, albatrossen en blue pinguïns gespot. De natuur en rust in Nieuw-Zeeland is geweldig.

Reiservaring Nieuw-Zeeland met TravelEssence van Rene en Winnie

Mount Cook

Vervolgens zijn we doorgereisd naar Mt Cook/Aoraki met een tussenstop in Methven. Ons verblijf in de Aoraki Mount Cook Alpine Lodge was prima geregeld, we zijn goed geholpen door de receptioniste. De kamer was voorzien van een klein keukentje en op de dag van vertrek mochten we ook nog lunchen in de lodge. Verder hebben we de Tasman Glacier bezocht en een aantal prachtige natuurwandelingen gemaakt.

Reiservaring Nieuw-Zeeland met TravelEssence van Rene en Winnie

Van Queenstown naar Dunedin

Na een tweedaagse stop in Queenstown - daar zijn veel activiteiten en kun je ook heerlijk uit eten - doorgereisd naar Te Anau en vanuit deze plaats de Milford Sound bezocht. Onze reis gaat vervolgens via Invercargill door de Catlins naar Dunedin, na twee enkele campground stops verblijven we bij Dunedin twee nachten in een cottage van een farmstay. In Dunedin hebben we de stad bezocht en buiten Dunedin de natuur, waaronder albatrossen, zeehonden en de (bedreigde) geeloogpinguïn.

Reiservaring Nieuw-Zeeland met TravelEssence van Rene en Winnie

Laatste stops van de reis

Onze reis gaat via de Moeraki Boulder en een tussenstop bij Oamaru door naar Akaroa, een prachtig schiereiland bij Christchurch. Na twee dagen verblijf op Akaroa zijn we teruggereisd naar Christchurch, we hebben de stad bezocht en op het einde van de dag vlakbij het vliegveld onze camper car ingeleverd. Nieuw-Zeeland heeft ons wederom ingepakt en we zullen zeker nog een keer terug gaan.

Reiservaring Nieuw-Zeeland met TravelEssence van Rene en Winnie