Peter & Monique

Reiservaring Nieuw-Zeeland | Peter & Monique | TravelEssence

In juni 2016 besloten we om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan door een reis naar Nieuw-Zeeland te organiseren. Omdat onze verwachting was dat je een dergelijke reis maar eens in je leven maakt, wilden we zeven weken rondreizen op zowel het Zuidereiland als het Noordereiland.

TravelEssence Reiservaring van Peter en Monique in Nieuw-Zeeland

Met Michiel van TravelEssence hebben we onze wensen doorgenomen. Wij vonden drie zaken van belang voor onze reis: mooie landschappen, wildlife zien en contact met de lokale bevolking. Op basis daarvan heeft Michiel een reisvoorstel gemaakt, met bed & breakfast en vakantiewoningen op mooie locaties als uitgangspunt. Dat was al bijna gelijk perfect. Een paar kleine aanpassingen en de reis kon verder worden geboekt.

Op 22 februari 2017 zijn we vertrokken en we zijn op het Zuidereiland begonnen. Bijna alle locaties lagen op bijzondere plekken. We hebben geweldige excursies gemaakt, waarvan de trip naar de Doubtful Sound (met overnachting), Abel Tasman National Park, en zeker Kaikoura hoogtepunten waren. Kaikoura was, na de aardbeving in december, weer goed bereikbaar. We hebben gezwommen met dolfijnen en walvissen gezien, inclusief een springende bultrug. Heel bijzonder. De gletsjers vielen tegen. Deze zijn fors in omvang afgenomen en je kunt ze alleen nog bereiken met een helikopter. Dat wilden wij echter niet doen.

Na ruim vier weken zijn we overgestoken naar het Noordereiland. Een dag in Wellington om het Te Papa Museum te bezoeken is wat ons betreft zeer de moeite waard. Verder hebben we Cape Kidnappers (bij Napier) bezocht met de kolonie Jan van Genten. Bij Tongariro National Park hadden we veel geluk met het weer, zodat we de Tongariro Crossing hebben kunnen lopen. Onbeschrijfelijk mooi.

Na een overnachting in de bush, met Maori, gingen we op weg naar Rotorua. Daar hebben we niets kunnen bezoeken, omdat de cycloon Debbie roet in het eten gooide. Twee dagen stortregen. Wegen afgesloten door overstromingen en aardverschuivingen. Onze laatste bestemming was Taiharuru, in de buurt van Whangarei. Een heel bijzonder locatie op een heuvel, met uitzicht op de Poor Knights Islands.

TravelEssence had alles geweldig geregeld: reis, overnachtingen, enkele excursies en huur van een auto. Onze complimenten. Het nadeel is echter dat we nog een keer terug willen. Er is nog zoveel te zien en te doen!