Peter & Marja

Peter & Marja

Een droom is werkelijkheid geworden. We hebben een fantastische reis gehad door het Zuidereiland. We hebben in heerlijke lodges gezeten. Sommigen echt in niemandsland, maar zo mooi. Hele fijne contacten met de lodge eigenaren. Vanuit de diverse lodges hebben we gletsjer, meren en andere cultuur geproefd.

Uiteraard zijn ook de wat grotere steden zoals Wanaka, Queenstown en Nelson bezocht.
Een van de hoogtepunten was het bezoek aan de Albatros Center, daar hebben we pinguïns, zeehonden en zeeleeuwen gespot. Echt super. Ook de wijn in al zijn facetten hebben we eer aan gedaan. Een mooie proeverij trip waarbij we zeven wijnhuizen hebben bezocht. Wat ons verder bij blijft is de vriendelijkheid van de mensen, echt zo tof. Zeker in de kleinere lodges heb je direct contact met de eigenaren en drink je gezellig een glas wijn.

Wat ook niet ontbroken heeft op deze reis is de walvis vaart. We waren in de gelukkige omstandigheden dat Kaikoura weer open was voor deze vaart en we hebben een walvis gespot en deze gaf ook nog een prima show weg.

We hebben in totaal 3800 km gereden en moesten wel alert zijn op de pompstations, aangezien deze (zeker in de berggebieden) erg schaars zijn.