Peter & Ellen

Peter & Ellen

Een avontuur dat 106 dagen duurde, waar door Nieuw-Zeeland en Australië. Wij hebben de reis van ons leven gemaakt naar zulke mooie plekken, het was soms niet te geloven. Alles klopten, niets is mis gegaan. Onze reisadviseur Sebastiaan had het niet beter kunnen plannen wat betreft ons. Hij heeft precies begrepen wij wij wilden. Ook alle eigenaren van de accommodaties waren geweldig. Wij werden heel vaak ontvangen met de woorden "Helllo, you must be Peter and Ellen from Holland", zo gasvrij en warm. Als wij toch nog eens besluiten Down Under te gaan dan zeker met jullie. Zie hier enkele hoogtepunten!

Twizel

In Twizel vlakbij Lake Pukaki, Lake Tekapo en Mount Cook hebben wij twee nachten in een cabin gezeten. De rit hier naar toe was adembenemend mooi. Waarom Nieuw-Zeeland het land van de lange wolk genoemd wordt is wel duidelijk.

Southland District

Gelogeerd in een heerlijk huisje vijftien kilometer van Manapouri in de middle of nowhere, lekker barbecueën, een mooi uitzicht en heel erg donker ‘s avonds. We zagen duizenden sterren! Geweldig. Zondagmorgen met de boot over Lake Manapouri naar West Arm gevaren, vervolgens met de bus via Wilmot Pass naar Deep Cove gereden.

We hebben tijdens het kajakken dolfijnen, zeeleeuwen en albatrossen gezien. Peter heeft gevist op zee en de gevangen vis heerlijk klaargemaakt. ‘s Avonds lekker geslapen in onze hut, lekker knus. Al met al geweldig om mee te maken.

Wanaka

Gevlogen met een helikopter tussen de bergen en gletsjers van Mt. Aspirine Nationale Park, gestopt bovenop een berg waar we onze benen mochten strekken, waanzinnig. Vervolgens verder gevlogen naar de afgelegen Siberian Valley. Daar zijn we afgezet door de piloot, we waren met z'n zessen, maar Peter en ik hebben samen twee uur door de prachtige natuur gewandeld. Aangekomen bij de Makarora River in een supersnelle jetboat gestapt, ook een belevenis.

Buller District

Een prachtige rit gemaakt van Franz Josef Glacier naar Cape Foulwind. Deze westkust van Nieuw-Zeeland is veel ruiger dan de oostkust. De Pancake Rocks waren prachtig. Wij hebben in een leuke kleine studio gelogeerd op een klif met een prachtig uitzicht. s’ Nachts heeft het behoorlijk gespookt, regen en wind, maar wij lagen lekker in ons hutje. Mooie wandeling gemaakt, genoten van het uitzicht en lekker vis gegeten bij de lokale taverne.

Kaikoura

Wij zijn dwars over de Lewis Pass gereden. Het wordt misschien een beetje ėėntonig maar weer een prachtige rit. Rond drie uur aangekomen in Kaikoura aan de oostkust. Mooie B&B met wederom uitzicht op zee, in de morgen een foto gemaakt van de zonsopgang. Met een boot de zee op geweest om Dusky dolfijnen te zien. Ik (Ellen) ben het water in geweest om met ze te zwemmen en dat was heel erg leuk. De dolfijnen willen met je spelen en zwemmen om je heen. Peter heeft de dolfijnen goed kunnen zien vanaf de boot, foto's maken is minder gelukt omdat ze zo ongelofelijk snel zijn maar we hebben ze in ieder geval gezien!

Tasman District

Twee wandelingen gemaakt in het niet-met-woorden-te-beschrijven-zo-mooi Abel Tasman Nationaal Park. Hagelwitte stranden, regenwoud met allemaal verschillende bomen, hele grote varens, heel veel vogels en een prachtige zee. Je wordt door een boot afgezet op een strand en gaat wandelen door bossen, klimmen door dalen. Wij hebben aardige stevige kuiten gekregen. Negen kilometer verderop, op een ander strand, weer opgehaald. Dit was onze laatste bestemming op het schitterende Zuidereiland.

Droomt u van een reis Down Under? Informatie aanvragen Presentatiedag bezoeken
Of schrijf u in voor onze
e-mail nieuwsbrief

Kapiti Coast

Op het strand van Waikanae werd de boot met een tractor de zee in gereden en na twintig minuten varen waren wij op Kapiti Island, een groot gedeelte van dit eiland is al meer dan 100 jaar bezit van een Maori familie. Van de in totaal twaalf wij waren de gelukkigen die in ėėn van de twee tenten mochten overnachten. Eten werd gezamenlijk gedaan aan een lange tafel, maar daarvoor natuurlijk eerst een borrel. Het eiland is een walhalla voor vogels. Tijdens een avondwandeling met gids hebben we drie Kiwi's gezien, we moesten heel stil in een rijtje achter elkaar lopen door de bossen achter de gids aan, alleen zij had een zaklantaarn. Wij werden een beetje geholpen door het licht van de prachtige volle maan.

The Grampians

Een prachtig natuurgebied met hele hoge steile rotswanden. Hier hadden we een heel leuk huisje met af en toe kangoeroes voor de deur. We hebben een mooie wandeling gemaakt, tot bovenop de Pinnacle waar je een uitzicht hebt, niet te geloven. Ook hebben we The Balcony en McKenzie Fall bezocht.

The Red Centre

Wij hebben het fantastisch gehad in the Outback. Wat is dat bijzonder: Uluru (Ayers Rock), Kata Tjuta (The Olgas) en Kings Canon. Allemaal zo mooi. Tijdens het wandelen was het af en toe klimmen en klauteren, maar dat was het allemaal waard. Geslapen in een tent met een vlonder en gereisd in een truck, over onverharde gravelwegen.

Tarzali, Atherton Tablelands

Paar heerlijke dagen in the Treehouse gehad in het regenwoud. Tussen de vogels, possums, schildpadden, wallaby's en watervallen. Er liepen ook twee kasuarissen hier rond en we hebben een vogelbekdier gezien, heel apart helaas geen foto kunnen maken.

Port Douglas/Great Barrier Reef

Port Douglas erg gezellig dorp/stadje met mooi strand, leuke restaurants, winkeltjes. Wij zijn naar het Outer Reef geweest. Anderhalf uur varen, het was goed weer, bijna geen wind. Wat je dan ziet onderwater is haast niet te beschrijven.