Paul & Martine

Paul & Martine

Beste Hendrik Jan,

Jij zult wel gedacht hebben waarom hoor ik niets meer. Allereerst dus onze welgemeende excuses voor deze enorm late reactie. Meteen nadat we terug zijn gekomen van onze geweldige reis, hadden we alweer een overvolle agenda. En als er dan nog een paar ziekten in de familie tussen doorkomen, gaan de weken plots erg snel. Nauwelijks tijd om even goed te gaan zitten voor een reactie naar jullie toe.

Maar wat een geweldige reis hebben we gehad. Dat is zeker. Nieuw-Zeeland is amazing. Indrukwekkende natuur met zo veel variatie in flora en fauna. Maar vooral de mensen, hun gastvrijheid en interesse in onze persoontjes heeft ons volledig verrast. Dat zingt nog lang na en de verschillen met onze Nederlandse cultuur zijn enorm. Je voelt je daar pas echt welkom.
De bijzondere plekken die jullie ons hebben aangeraden hebben wij met plezier bezocht. Bij iedere wissel was het weer een verrassing waar we terecht zouden komen. Natuurlijk hadden we ons goed ingelezen en alle beschikbare foto's bekeken. Het is dan heel fijn om te zien dat het gewoon echt klopt. De afstand tussen ieder logeeradres was helemaal goed. Vooral doordat we ook door onze gastheren voorzien werden van allerlei leuke tips en trips voor onderweg. Helemaal niet erg dus om een dagje onderweg te zijn.
Twee plekken vielen ons wat tegen qua onderhoud. Bush house bij Lake Tekapo was gewoon weg vies. Het grootste deel van de verlichting deed het niet, in de koelkast lag nog voedsel van onze voorgangers, de kookplaat was erg vies en bovenop de koelkast lag een dikke plakkerige laag stof. En er was niemand bij de receptie om ons te ontvangen en later te woord te staan. Bush house is ons dus echt tegen gevallen. Wel hadden we tijdens ons verblijf een fantastische stargazing night. Daar hebben we van genoten en maakte heel veel goed.

Ook ons plan is zeker om nog eens terug te gaan. Dit land heeft ons in haar greep en daar willen we dan meer van zien. Een volgend keer zal niet 6 weken worden maar we willen dan vooral gericht het Zuid eiland verder onderzoeken. Dan kunnen we wat meer tijd geconcentreerd de omgevingen verdiepen. De Caitlins, Dunedin en haar pennisula, de westkust en de streek bij Mapua staan de volgende keer op onze reislijst. Het zal nog wel even duren maar we komen dan graag bij Travelessence terug.
Hendrik Jan bedankt voor al je goede zorgen. Mede door jouw kennis en kunde, zijn wij een paar geweldige ervaringen rijker. Ook onze dank voor de heerlijke flessen NZ wijn. Op een mooi moment gaan we met zo'n lekker glas en veel heimwee de foto's nog maar eens bekijken. En ons verheugen op een volgende reis naar NZ.

Met hele hartelijke groet en graag tot een volgend keer
Paul & Martine Thompson