Onno & Helma

Onno & Helma

Hallo Hendrik-Jan,

Onze ervaringen van 8 weken ver weg.

We wilden erg graag terug naar New Zealand, om nog twee gebieden te bezoeken van het Zuidereiland en het Noordereiland te ontdekken. Het werd een combinatie van twee stedenreizen, New Zealand en twee Fiji-eilanden. We vlogen met de Emirates, dus de keus om op de heenweg een stop te maken in Dubai was snel gemaakt. Een erg schone, mooie stad met veel oude aspecten, zoals de souks, en veel nieuwe hoge gebouwen. Na drie dagen doorgevlogen naar Christchurch. Schrikken: het mooie stadscentrum is grotendeels verwoest door de twee aardbevingen binnen een halfjaar (2010-2011).

Op het Zuidereiland hebben wij Akaroa, Murchison, Off the Map (en hoe!!) ontdekt en Arthurs Pass en Blenheim herondekt. Off the Map was een geweldig goede aanrader: in de authentieke badkuipen op het plateau bovenaan de River Spray, met een heerlijk glas wijn ‘s avonds uren naar de fantastische sterrenhemel kijken. Een ervaring die je niet kunt uitleggen, maar moet beleven.

Op het Noordereiland met al de mooie National parken hebben we een heel mooie route gereden. Voldoende tijd om tijdens de reisdagen onderweg van mooie uitzichten te genieten en rustig te lunchen. Het van Travel Essence ontvangen routeboek heeft ons overal gebracht waar we moesten zijn zonder verkeerd te rijden: een Tom-tom hebben we niet nodig gehad.

Hoogtepunten zijn niet te noemen: we hebben zoveel verschillende ervaringen, belevenissen, contacten met locals mogen meemaken en die zijn weer zo verschillend zodat er geen vergelijk te maken is. De door Travel Essence georganiseerde excursies (Kapiti Island, Te Urewera, White Island en de dag met Hone) waren allemaal erg mooi en prima geregeld. Onze dag met Hone hebben we als heel bijzonder ervaren. Zijn verhalen, tekst en uitleg over de Maori-cultuur heeft diepe indruk gemaakt. Hij en zijn vrouw zijn ook bijzonder gastvrij. Daarnaast hebben we zelf nog mooie tochten gemaakt door geweldige natuur met tekst en uitleg van de eigenaren (Roland van Off the Map en Dan van Blue Duck Station). Wat een gedrevenheid hebben deze twee mannen met allebei het zelfde doel: de natuur van een gedeelte van hun land terug te brengen naar hun oorspronkelijke staat.


Tijdens onze reis in New Zealand hebben we zoveel verschillende overnachtingen gehad: van het slapen in een tent (Urewera Treks), een eenvoudige houten cabin (Kapiti Island), geweldige B&B’s (o.a Straw Lodge, Lakestay Rotoiti), een compleet huis (Wanganui) en cottages (met name Cob Quaters, Tom’s cottage en Miners Cottage).

Na de geweldige ervaringen hebben we heerlijke gerelaxt op twee Fiji-eilanden: Outrigger on the Lagoon was een heel verzorgd, gezellig en meer dan prima resort. En Matamanoa Island was ook een heerlijk verblijf. De verassing daar was groot toen bleek dat we in een grote authentieke bure sliepen: een aanvulling op het Fiji-gevoel. Waren we al aan het KIWI-gevoel gewend, op Fiji werd dat nog versterkt door de uitspraak "Fiji-time". De uitvoering en afhandeling van Pacific Destination was erg goed: een heel hartelijke ontvangst met een zeer correcte afhandeling van alle reispapieren en vervoer.

Vanaf Viti Levu (Fiji) zijn we naar Sydney gevlogen om daar nog een paar dagen te verblijven. Het Harbor Rocks hotel is een aanrader: gelegen in een heel authentieke wijk die bruist: heerlijke restaurants en vlakbij het Opera House en de Sydney Harbour Bridge. Maar dan komt de dag om naar huis te gaan: tuurlijk is dat minder, maar wij kijken terug op 8 fantastische, heerlijke en ongelooflijk mooie weken!!!

Alles was erg goed door Babette en Hendrik-Jan georganiseerd en geregeld: we hebben nergens, maar dan ook nergens problemen gehad. Het routeboek, de info en het voucherboek waren geweldig. En de zaterdag nadat we weer thuis waren ontvingen we twee heerlijke flessen Sauvignon Blanc: juist de wijn die wij het meeste gedronken hebben in New Zealand): heerlijk en een ontzettend leuk "welkom thuis"!

Onno en Helma