Mijke, Dick, Pien & Goof

Mijke, Dick, Pien & Goof | Reiservaring Nieuw-Zeeland | TravelEssence

Thuis gekomen van een geweldig mooie reis willen we jullie allereerst hartelijk danken voor het in elkaar zetten van deze mooie reis. Intens genoten van alle activiteiten en landschappen. Wat een mooi land is het. Alles was tot in de puntjes goed geregeld. Overal kwamen we met gemak en aan alle activiteiten hebben we kunnen deelnemen. Het weer heeft ons erg meegezeten. Alleen in Tauranga en Auckland flink wat regen gehad, maar dat mocht de pret niet drukken.

Zuidereiland van Nieuw-Zeeland

Ik denk dat we duidelijk onze voorkeur geven aan het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Geweldig wat een mooie en wilde natuur. Al mis je soms wat beesten in het landschap. Maar de vele vergezichten, fjorden, bergtoppen en uitgestrekte steppe achtige landschappen boden zo veel moois. Queenstown mooi plaatsje en we hadden daar in The Rees een heerlijk onderkomen. Zalig. De tocht naar Milford Sound was super. Erg goede buschauffeur die met lol in zijn werk ons over van alles kon vertellen. De volgende dag lekker skiën, daarna een privé jet shotover tocht bij Dart River. Geweldig mooi en erg leuk, daar hebben we van genoten. Toen nog een dagje skiën en laatste dag een beetje relaxen.

De rit naar Lake Tekapo was helemaal goed. Met enorm mooi weer kwamen we daar aan en zijn we even langs de Air Safari gereden om te bevestigen. Omdat het toen zo’n mooi weer was, hebben we besloten om meteen die dag de trip te maken omdat het weer bewolkt zou zijn de volgende dag. Enorm gave tocht langs alle bergtoppen en gletsjers, echt indrukwekkend. Tekapo Holiday Home was een heel mooi en gezellige plekje met mooi uitzicht over het kerkje en het meer. Veel sneeuw daar.

Noordereiland van Nieuw-Zeeland

Toen vertrokken we naar het Noordereiland. Ook daar zaten we in Waitomo in een mooie bed & breakfast met super vriendelijke gastheer en gastvrouw. De Black Abyss was een heel avontuur. Erg intens en mooi en heel leuk gedaan door de begeleiders. Daarna door naar Rotorua, ook die lodge was helemaal top. Mooie geisers en hot pools gezien en lekker gewandeld. Rotorua zelf vonden we eigenlijk wat minder, weinig te doen en een beetje oude glorie. Daarna door naar Tauranga. Leuk stadje en mooi wild strand. Vriendelijk ontvangen bij Seascape Villa.

Na Tauranga door naar Auckland. Leuke stad, helaas veel regen. Heel leuk hotel in, denken wij tenminste, de leukste buurt van Auckland. Leuke winkels en hele lekkere restaurantjes. Veel gewandeld en de laatste dag heerlijk uitgewaaid op het strand Piha. Erg wild en mooi.

Al met al een schitterende reis en vele mooie ervaringen rijker. Top. Als je ons nu zou vragen voor aan- of opmerkingen hebben we die eigenlijk niet. Het systeem met de vouchers werkt perfect. Het enige wat we zouden kunnen opmerken is dat het wellicht handiger is om vooraf bij de voorgestelde bed & breakfast wat specifieker te zijn of er wifi is. Ons (natuurlijk wel de kids ;) maakte het niet zo uit dat er soms geen wifi was, maar kan me voorstellen dat anderen daar wellicht wel vanuit gaan of problemen mee hebben. Enfin, nogmaals vriendelijk dank namens ons allemaal voor deze perfecte reis!