Marleen (Dolphin Encounter Kaikoura)

Marleen (Dolphin Encounter Kaikoura)

Toen we onze reis naar Nieuw-Zeeland aan het plannen waren, hoorden we van de mogelijkheid om tussen de dolfijnen te zwemmen. Dat was iets wat we wel graag wilden doen en besloten het op te nemen in onze reisplannen. In Kaikoura op het Zuidereiland konden we zo’n excursie boeken.

Ik had er zeker naar uitgekeken, het leek mij een geweldige ervaring. En dat was het ook, het overtrof zelfs de, toch al hoge, verwachtingen die ik had !

De hele uitrusting (wetsuit, snorkel, zwemvliezen) wordt verzorgd en zo gaan we de boot op. Het duurt niet lang voor we de dolfijnen hebben gevonden, het zijn er heel veel ! Het is even spannend om het water in te gaan, dolfijnen zijn best groot en de oceaan is diep, maar wat een kans ! Dit doe je niet vaak, dus hup erin ! Eng is het dan ook niet meer want ‘t wetsuit houdt mij drijvend en m’n zwemvliezen helpen mij om makkelijk vooruit te komen. Overal zwemmen dolfijnen ! Langs ons heen, onder ons door, rondjes… Wat zijn ze groot, wat mooi, wat glijden ze soepel door ‘t water en ze komen gewoon naar ons toe ! Maar wat het echt overweldigend maakt is dat dit wílde dolfijnen zijn, ze zwemmen om ons heen omdat ze dat zélf willen ! Hier zijn wij in hún wereld.

Vier keer gaan we het water in, overweldigend mooi !

Daarna blijven we met de boot nog even bij de dolfijnen. Tijd voor warme chocolademelk en gemberkoekjes en natuurlijk foto’s. Want de dolfijnen hebben er nog geen genoeg van. Ze tuimelen en buitelen aan alle kanten om de boot heen. De één maakt nog mooiere sprongen dan de ander.

Wat een ervaring, ik ben er ondersteboven van. Wat een geweldig hoogtepunt van onze reis!