Marijke en Hans Schellen

Marijke en Hans Schellen

Wij hebben een geweldige reis van 5 weken gehad door Nieuw-Zeeland. Het was een heel mooie rondreis die begon in Akaroa, ten zuiden van Christchurch en via Lake Tekapo, waar we de sterrenhemel hebben bewonderd hebben, naar Dunedin, waar we Albatrossen en Pinguïns zagen. Daarna Lake Manapouri met een boottocht inclusief overnachting naar de Doubtfull Sound. Lake Wanaka, met een heel mooie helicoptervlucht over Mt Cook en Mt Aspiring. Langs de westkust naar het noorden via Franz Josef Glacier verder naar Nelson en het Abel Tasman National Park.

We hebben een fantastische overtocht gemaakt van het Zuider eiland naar het Noorder eiland met aankomst in Wellington. Het Noorder Eiland is grotendeels vulkanisch en zo anders dan het Zuider eiland. Ohakune bij de actiefste vulkanen van Nieuw-Zeeland, Lake Taupo en naar het Urewera National Park waar we in het regenwoud hebben overnacht en de volgende dag boompjes hebben geplant. Hierna Lake Rotorua waar we overnachtten bij wel heel bekende Maori's, Carolyn and Ngahi.

Hierna gingen we nog naar het Coromandel schiereiland en overnachtten we in een super geweldige B&B in Kuaotunu, waar we 's morgens wakker werden met uitzicht over de oceaan. We hebben ook vreselijk geboft met het weer want het heeft nauwelijks geregend en we hebben veel zon gehad. Uiteindelijk weer naar Auckland en terug naar Nederland.

Het was in een woord een geweldige reis, heel goed gepland, goede documentatie, mooie wegenatlas, goede huurauto's en echt geweldige B&B's en overnachtingsplekken.
We hebben veel leuke mensen ontmoet en ontzettend veel foto's gemaakt.

Marijke en Hans Schellen