Maria & Alex

Maria & Alex

Beste Hendrik-Jan,

Al ruim en week terug en nogal wat moeite om hier weer te wennen. Wil je graag laten weten dat we 7 weken lang enorm genoten hebben van onze reis. De accomodaties waren – op een enkele uitzondering na – steeds uitstekend tot soms superbe (Riverrun in Wanaka en Yellow House in Portobello). De keuze voor lodges c.q. b&b’s was ook een gelukkige, niet alleen vanwege het contact met locale mensen, maar ook vanwege de talloze, vaak heel plezierige en interessante ontmoetingen met medereizigers.
Eén onderdeel is niet volgens plan verlopen n.l. de rondvlucht vanaf Frans Josef met Air Safaris, die kon wegens de weersomstandigheden niet doorgaan.

Food & Wine Festival was trouwens heel bijzonder, we hebben er van genoten, mooi weer, fantastische sfeer, lekker eten en drinken, leuke muziekacts ook.
Het traject van Murchison naar Bruce Bay was te lang, we hebben er 7,5 uur over gedaan, inclusief een stop van 1,5 uur in Greymouth overigens. Moet er wel bij zeggen dat in de eerste voorlopige planning accomodaties in Westport en Franz Josef Glacier voorzien waren.

Ook de (overigens prachtige en heel plezierige) accomodatie in Bruce Bay ligt niet echt handig t.o.v. Air Safaris in FJG (een uur terugrijden).
De overnight cruise was – ondanks het slechte weer (mist en soms regen) – een gedenkwaardig onderdeel door het avontuurlijke aspect en de zeer plezierige crew en medepassagiers.
De cottage in Papatowai vonden we qua ligging heel mooi, echter was het wel heel stil hier. De volgende dag scheen de zon echter weer en hebben we uitstapjes gemaakt naar Kaka Point en Nugget Point (die vuurtoren boven op de klif) en kwamen tijdens de strandwandeling diverse mensen tegen waarmee we in gesprek kwamen.

Met vriendelijke groet
Alex en Maria Asun Gerrissen – Camarasa Prat