Kitty & Fred

Reiservaring Nieuw-Zeeland | Kitty & Fred | TravelEssence

Ruim twintig jaar geleden zeiden wij tegen elkaar: nou, later, als we met pensioen zijn, gaan we reizen door Nieuw-Zeeland. Toen het pensioen werkelijkheid ging worden, werden onze dromen omgezet in een echt plan! In TravelEssence stijl, uiteraard. En wat hebben we genoten, zes weken lang. We hebben zoveel gezien, zoveel indrukken opgedaan. We willen graag één van de vele hoogtepunten met jullie delen.

TravelEssence Reiservaring Nieuw-Zeeland, Fred & Kitty

Een excursie met overnachting op Kapiti Island

De wekker gaat om kwart over zes ’s ochtends af in ons hotel in Wellington. Erg vroeg, maar we worden om half negen in Paraparaumu verwacht. We rijden naar de westkust waar we inchecken voor de boot naar Kapiti Island. De boot ligt niet in het water, maar op een boottrailer, en wordt door een tractor het water in getrokken. Het is ongeveer vijf kilometer tot het eiland, dat nog geen twintig vierkante kilometer groot is. Er zijn zes gasten voor de dagexcursie, en met nog een echtpaar gaan wij overnachten op het eiland.

TravelEssence Reiservaring Nieuw-Zeeland, Kitty & Fred, Kapiti Island

Op het eiland aangekomen, krijgen we uitleg door natuurgids Jeanie, en dan mag iedereen zelf op pad. Het is echt een vogelparadijs, we zien zoveel verschillende vogels en kruisen ze ook netjes af op de lijst die we kregen. Die vogels hebben de prachtigste namen: Kakariki, Tui, Korimako en onze favoriet: de Pwakawaka. We zijn van oorsprong helemaal geen vogelaars, maar in Nieuw Zeeland wordt je dat vanzelf! We hebben op Kapiti zelfs de zeldzame Takahe gezien.

TravelEssence Reiservaring Nieuw-Zeeland, Kitty & Fred, Kapiti Island

Er zijn heel wat mensen die naar de top willen (vijfhonderd meter), wij zijn minder ambitieus en klimmen tot halverwege. Daar is een voederplek voor de Hihivogel. Er staat een picknicktafel, een ideale plek om een boterham te eten. Een boskip (Weka), papegaai (Kaka) en een zwart roodborstje zijn het helemaal eens met onze plannen en willen graag de lunch met ons delen. Die brutale papegaai gaat gewoon op je schouder zitten, en als je even niet oplet, vliegt hij met een stuk salamiworst weg.

TravelEssence Reiservaring Nieuw-Zeeland, Kitty & Fred, Kapiti Island

Terug op het strand genieten we van het prachtige weer, maar het zeewater is ijskoud. De boot pikt ons op halverwege de middag, vaart de bocht om en zet ons af. We worden hartelijk ontvangen door Wayne en zijn team, en dan zien we onze tent. Kip, papegaai en duif willen de tent ook graag zien, en ook het composttoilet blijkt zeer interessant. We wandelen naar de zoetwaterlagune waar we nog meer vogels zien. We hebben tijd om even rustig bij onze tent te zitten, en dan is het borreltijd. Zes Kaka’s zitten al klaar in de boom en doen hun uiterste best om onze toastjes te pikken. Alleen bij Wayne lukt ze dat! Hij vertelt dat ze de dag ervoor zelfs met een hele camembert ervandoor zijn gegaan.

TravelEssence Reiservaring Nieuw-Zeeland, Kitty & Fred, Kapiti Island

Na de heerlijke avondmaaltijd krijgen we uitleg over de Little Spotted Kiwi. En dan gaan we met z’n zessen in het donker op Kiwisafari. Als we buiten op de houten veranda staan, schijnt Wayne met zijn zaklantaarn naar beneden, er zitten twee baby pinguïns onder! We lopen bijna twee uur, telkens even stoppen, luisteren, turen. We zijn heel stil, sluipen zachtjes, maar voor de vogels moet het lijken of er een kudde olifanten op pad is. We zien een enkele boskip, maar geen kiwi.

TravelEssence Reiservaring Nieuw-Zeeland, Fred & Kitty, Kapiti Island

Wel een pinguïn die aan komt wandelen over het pad. En een Morkporth, een klein soort uiltje, blijkbaar een jonge, want hij valt uit de boom en blijft een beetje leep in het gras hangen, terwijl zijn moeder ongerust boven hem in de boom zit. Wayne tilt in het bos een golfplaat op, zes gekko’s rennen verschrikt weg. Als we weer terug zijn in de buurt van onze tent, besluit Wayne toch nog een ander paadje te proberen. En ja hoor! Een kiwi rent zowat over de voet van Fred heen. En een paar meter verderop zien we nog een kiwi. Mooier kan deze avond niet worden. We gaan terug naar onze tent, er staat een heerlijk warm bed op een houten vlonder. We horen de boskip om de tent scharrelen, de kiwi roept, we slapen heerlijk, en om half zes begint het vogelconcert. We liggen verrukt te luisteren. Om acht uur ontbijt, en dan verlaten we dit paradijsje en gaan we terug naar het vasteland.