Jeroen & Karin

Jeroen en Karin vatten hun reis door Nieuw-Zeeland samen | TravelEssence

Na een voorbereiding van twee jaar was het eindelijk zover. We vlogen eind februari eerst naar Singapore. Na een tussenstop van veertien uur, waarin we heerlijk konden slapen in het transit hotel, vlogen we door naar Christchurch waar onze vijfweekse reis door Nieuw-Zeeland begon. De eerst kennismaking met de kiwi’s was zeer positief en relaxed. Vriendelijke douanemensen, behulpzame medewerkers van de luchthaven en de autoverhuur.

De eerste bestemming lag op dertig minuten rijden van de luchthaven in Swannanoa. Wat een paradijsje! Veel tips over de omgeving gekregen en heerlijk bijgekomen van de jetlag.

Daarna door naar Lake Tekapo, waar we een huisje hadden met uitzicht op het meer. ’s Avonds naar Mount John geweest voor de star gazing tour, wat een bijzondere ervaring! De volgende dag Mount Cook bezocht en Lake Pukaki, wat een prachtig gebied.

Reiservaring Nieuw-Zeeland met TravelEssence van Jeroen en Karin

Vervolgens twee nachten in Wanaka geweest, heerlijk vertroeteld door Karen in Wanaka Homestead. Van daaruit Lake Wanaka en Hawea (het mooiste meer ooit!) bezocht en naar de Blue Pools gewandeld.

Na een nacht in Manapouri de reis vervolgd via de Doubtful Sound Overnight Cruise. Echt één van de hoogtepunten van onze reis. Met twaalf mensen en zeven nationaliteiten aan boord, alleen maar gezelligheid. Hard werkende, vriendelijke crew, schitterend weer en ongelooflijke natuur. En vissen op de Tasman Zee en verse blue cod en crayfish eten!

Daarna naar Makarora. Een prachtige accommodatie op een boerderij met uitzicht op de bergen. De volgende dag de Siberia Wildenis Tour gedaan. Eerst met de helikopter door valleien, over bergen en gletsjers vliegen, in een woord: WAUW! Daarna een pittige wandeling door de Siberia vallei, volledig ongerept en verlaten, in gezelschap van een ander Nederlands stel. Om uiteindelijk bij een rivier opgepikt te worden door een jetboat die ons met een bloedgang terugbracht naar het beginpunt. Een echte adrenaline-kick. En ook deze excursie staat in onze top drie.

Van daaruit naar Frans Jozef. We verbleven twee nachten in een huisje op een klein parkje met uitzicht op de gletsjer. Uiteraard ook de wandeling naar de gletsjer gemaakt door een ruig gebied, prachtig! De volgende bestemming was de westkust. We verbleven bij Bach on the Beach. Ook dat was een bijzondere ervaring. Een volledig geïsoleerd huisje pal aan zee, met eigen strandje. Daar hebben we bijna alle weersoorten gezien, behalve sneeuw. Vandaar uit naar de Pancake Rocks, een prachtig natuurgebied.

Reiservaring Nieuw-Zeeland met TravelEssence van Jeroen en Karin

Toen via de Lewis Pass naar de oostkust, naar Kaikoura. Daar hadden we een prachtige kamer in een bed&breakfast SurfWatch Getaway Cottages, met uitzicht op zee. Daar uiteraard een whale watch tour gemaakt. En we hebben alles gezien wat we wilden: twee potvissen en honderden dolfijnen. Echt adembenemend! Onze camera’s stonden geen moment stil.

De volgende bestemming was het Abel Tasman National Park. We verbleven daar drie nachten in een heerlijk huisje op een rustige plek tegen een berg, met mooi uitzicht. Van daaruit gewandeld in het nationale park, langs de kust van Marahau naar Anchorage Bay. Na een lunch op het strand zijn we terug langs de kust gezeild met een catamaran. Echt een heerlijke dag!

Helaas zat toen ons verblijf op het Zuidereiland er op. Met de Interislander zijn we naar Wellington gevaren. En dat was best even een cultuurshock. Van het rustige, zeer dun bevolkte Zuidereiland ineens in de hectiek van een stad komen. Dat vergde even wat aanpassing. Het is wel een mooie stad, gebouwd tegen de omringende bergen. Het Te Papa museum was fantastisch! Uiteraard hebben we ook even een ritje gemaakt met de cable car. Erg toeristisch, maar wel grappig.

Daarna door naar het andere uiterste, Kapiti Island. We zijn daar een nacht gebleven. Ook dat was een van de hoogtepunten van onze reis. Wat een vriendelijke mensen, wat een mooie verhalen over de Maori en wat een prachtig ongerept eiland. We hebben er een schitterende wandeling gemaakt. En ’s avonds in het donker op stap om Kiwi’s te spotten. In een groep van zes mensen, voetje voor voetje door het intens donkere bos lopen met niets dan een klein rood lichtje van de gids. En dan maar liefst drie kiwi’s zien!

De volgende bestemming was Okahune, vlakbij Tongariro National Park. Wederom een heerlijke kamer in een bed & breakfast bij gastvrije en vriendelijke mensen. Ook daar weer veel tips voor de omgeving gekregen. Een dag op pad geweest in het nationale park met ruige bergen, schitterende watervallen en helaas ook wat mist. Maar des te mooier was de omgeving toen de mist eenmaal optrok.

Reiservaring Nieuw-Zeeland met TravelEssence van Jeroen en Karin

Daarna door naar Rotorua, Panorama Homestay. En home, dat was het zeker. Chris en Dave deden er echt alles aan om het ons naar de zin te maken. Hun huis was het onze en zo voelde het ook. Tel daarbij het uitzicht en de omgeving op en je hebt weer een juweeltje. ’s Avond naar Tamaki Maori Village geweest. Een avond in gezelschap van Maori. Veel verhalen over de cultuur, met zang en dans en een traditionele Hangi maaltijd. En het grote voordeel: je wordt in je accommodatie opgehaald en weer thuis gebracht. Okay, ook wel een beetje toeristisch, maar erg leuk!

De volgende dag naar Hobbiton geweest. Thuis hadden we al kaartjes voor gekocht, anders is het vol. Voor echte Lord of the Rings fans een must. Echt zo leuk om alles in het echt te zien. Het ligt in een prachtig heuvelachtig gebied.

Reiservaring Nieuw-Zeeland met TravelEssence van Jeroen en Karin

De volgende stop was Waitamo. Daar zijn we naar de Glow Worm Caves geweest. Dat was voor ons een tegenvaller. Dit was de enige excursie die we zelf aan de reis wilden toevoegen. We raden het nu niet echt aan. Het is duur, de grot is klein en de glimwormen zijn ver weg. Niet zoals je in de filmpjes ziet.

Van daaruit naar onze laatste bestemming, Coromandel Peninsula. Daar logeerden we bij Hans en Annemarie van Whithin the Bays bed & breakfast. Wederom een prachtige plek, met zeer gastvrije en vriendelijke mensen. De volgende dag op stap gegaan, met alleen maar tips van Hans en Annemarie. En daardoor prachtige plekken bezocht. Eindelijk kauri-bomen gezien en ’s middags samen op een groot verlaten strand in de zon gezeten en Coromandel(plaats) bezocht.

Reiservaring Nieuw-Zeeland met TravelEssence van Jeroen en Karin

Helaas zat toen onze tijd in Nieuw-Zeeland erop. We vlogen van Auckland terug naar Singapore. Daar werden we op de luchthaven opgewacht als echte VIP’s en met een taxi naar een prachtig hotel gebracht. De volgende dag met een andere taxi naar de ferry terminal. Na een uur varen kwamen we aan op Bintan( Indonesië) voor een paar dagen heerlijk bijkomen in een resort aan zee. Een echte aanrader na deze reis. Na vier dagen retour via Singapore en vandaar uit naar Amsterdam.

We hebben deze weken enorm geboft met het weer. We hebben heerlijke temperaturen gehad. Alleen aan de westkust was het even iets minder. Alles was vanuit TravelEssence, door Judi en Mandy uitstekend geregeld, alles klopte! Daardoor hadden we een heerlijke, onbezorgde reis door fantastisch mooi Nieuw-Zeeland!