Jan & Janny

Jan & Janny

Hallo Michiel, Laurens, Andrew, Babette, Renske en anderen, kortom iedereen die zich heeft ingezet voor onze reis naar Australië en Nieuw-Zeeland.

WE HEBBEN EEN GEWELDIGE REIS GEHAD!

Na de hectiek van thuiskomen vlak voor Kerstmis en het omschakelen van tijd en klimaat (gelukkig hier nog geen echte winter), de drukte en stress op straat en in winkels enz enz. komt de tijd voor het bekijken van de foto's en jullie te bedanken voor de fantastische reis en de flessen Nieuw-Zeelandse wijn die we onlangs van jullie ontvingen.
Door de perfecte organisatie, vastgelegd in het goed lopende draaiboek, hebben wij 3 maanden lang een probleemloze reis gehad. Verrassende B&B's met vriendelijke gastvrije hosts en vaak op bijzondere plekken waren elke keer een belevenis om niet te vergeten. Evenals de goed op elkaar aansluitende routes, activiteiten, excursies en wijze van reizen (routes) en vervoer (zoals bij aankomst klaarstaande goede huurauto's en binnenlandse vluchten die tijd , geld en humeur bespaarden) wat ons steeds verbaasde door de rust die dat gaf. En niet te vergeten alle goede tips en aanwijzingen die we van jullie gekregen hebben, zowel vooraf als onderweg in het reisschema.

Bij vele B&B's, cottages e.d. en (meerdaagse) excursies en activiteiten namen we als vrienden afscheid van hosts en begeleiders. Regelmatig kwamen we Nederlandse TravelEssence-reizigers tegen bij B&B's, wandelingen, tracks, kanotochten en Wayoutbacktrip en boottochten, belevenissen die we met hen deelden en waar we samen enthousiast over waren.

We hadden ook het geluk om Andrew te ontmoeten bij Jacqui en John in Bruce Bay. Ook Michiel was tegelijk met ons in NZ en enkele hosts wisten ons dat te vertellen, ze stelden het erg op prijs dat jullie regelmatig 'langskwamen’.

Er was een klein minpuntje in onze reis, Janny heeft 2 nachten in Rotorua in het ziekenhuis gelegen op verdenking van TIA/CVA, maar zelfs dat was niet lang een nare gebeurtenis. Liz en David van de Rising Trout hebben ons erg goed geholpen en in het ziekenhuis was er perfecte behandeling en verzorging. We hebben onze reis snel voort kunnen zetten en in Russell nog erg genoten van o.a. twee dagen met Hone en andere Maori's. Dat was, mede door jullie planning, een perfecte afsluiting van onze reis.
Nogmaals onze hartelijke dank, door jullie goede organisatie en zorgen is onze reis een nog grotere verrassing en ervaring geworden dan we vooraf gedacht hadden.
We hebben de stille hoop dat we ooit nog eens teruggaan. Onderweg werd ons wel eens gevraagd hoe oud we waren en dan kregen we vaak te horen: nou wij zien ons zo'n reis nog niet doen op die leeftijd. Maar op jullie manier van reizen hoeft dat geen probleem te zijn. Wij zullen TravelEssence bij vrienden en familie en wie het ook maar vraagt, van harte aanbevelen.

Hartelijke groeten van
Jan en Janny van Daal
Eindhoven