Jan & Esther

Jan & Esther

We hebben het echt geweldig gehad in Nieuw-Zeeland, wat een land, wat een natuur. Het was heerlijk om er elke dag samen op uit te trekken en steeds iets anders te zien. Marie-Cécile had trouwens helemaal gelijk dat het fijn was om op het Zuidereiland te beginnen, want Noord is echt veel drukker. Gek dat je dat ook zo ervaart als je twee en een halve week onderweg bent. Terwijl het vergeleken met Nederland natuurlijk niets voorstelt.

We vonden het ook heel bijzonder hoe goed jullie iedereen op de hoogte hielden na de aardbeving waar natuurlijk iedereen van is geschrokken. Wij kregen als alternatieve locatie Richmond en dat was eigenlijk ook helemaal prima. We zaten in Richmond bij Barb en Frasier en op hun aanraden hebben we twee keer heerlijk gegeten in Mapua (o.a. bij de Apple Shed) aan het water. Natuurlijk misten we het zwemmen met dolfijnen en de walvistoer, maar nu kregen we wel meer tijd in Abel Tasman, want na Richmond zaten we in Golden Bay (wat een geweldig huis was dat trouwens – wat een uitzicht!!) We zijn daardoor ook helemaal richting Wharariki Beach – met een pelsrob op het strand - gekomen en hebben daar ook nog paardgereden, super!

Zoals ik al zei hebben we echt ontzettend genoten, waren de locaties heel bijzonder en was alles echt prachtig. Het is gewoon te veel om op te noemen. Het weer was wat instabiel, vrij veel regen, maar wij hebben veel geluk gehad. Elke keer als we een activiteit hadden, klaarde het miraculeus op… Zo hebben we tijdens het reizen wel veel regen gehad en daardoor soms mooie uitzichten gemist maar op Doubtful Sound (trouwens ook fijn dat we op een kleine boot zaten!) hoorde het mystieke er juist bij en met de wandeling (met helikopter afgezet en opgepikt door de boot) was het stralend weer.

Ook op de FJ en Fox gletsjer konden wij als een van de weinigen omhoog om met een strakblauwe hemelfoto’s te maken boven. Dat was weer het geval bij de vulkanen (Tongariro National Park) waar we met Mountain Air de smaragdgroene, felblauwe en grijswitte kratermeren hebben gezien.

De afsluiting in Coromandel was ook heerlijk! Wat een lieve mensen zijn Sarni en Willie. We hebben met hen nog een tour naar de punt gemaakt en een kleine kustwandeling gemaakt. Prachtig.

Sowieso hebben we onderweg heel veel gezien, we hadden het goed voorbereid én gewandeld, echt grappig hoe goed alles is aangegeven, hoe afwisselend de wandelingen zijn en hoe keurig de paadjes. Behalve bij Harwoods Hole (op weg van Richmond naar Golden Bay) maar dat klauteren was ook weer heel spannend ;-)