Jacqueline & Rob

Reiservaring Nieuw-Zeeland | Jacqueline & Rob | TravelEssence

Een overweldigend mooi land met zeer vriendelijke mensen ....

Begin februari begon de reis waar we al geruime tijd naar uitkeken; vier weken rondtrekken door Nieuw-Zeeland. De heenreis hebben we, gedurende twee nachten, onderbroken in Hongkong wat ons de gelegenheid gaf deze stad ook eens te leren kennen. TravelEssence had voor ons een prima hotel geboekt, in het centrum van de stad en we kregen zelfs een upgrade naar een suite op de 36e etage. De stad lag letterlijk aan onze voeten.

Bij aankomst in Christchurch stond onze Dreamsleeper Mini klaar; een goed advies van TravelEssence voor reizigers als wij, die graag veel vrijheid hebben, weinig van te voren plannen en graag 'op de bonnefooi' reizen. In dit vervoersmiddel, dat de afmetingen heeft van een normale personen auto, konden we uitstekend slapen (ook als je 1 meter 87 bent) en tevens ons eten maken. De campings in Nieuw-Zeeland zijn vaak heel ruim opgezet, hebben schoon sanitair en hebben meestal prima faciliteiten als grote keukens, bbq's, wasmachines en zelfs drogers.

Wij vonden dit een goede manier om rustig door het land te trekken, de prachtige natuur te ontdekken, te blijven hangen op plekken die ons extra aanspraken en te genieten van het 'buitenleven'.

TravelEssence Reiservaring van Jacqueline en Rob in Nieuw-Zeeland

Alle vluchten en een paar onderdelen van onze reis hebben we via TravelEssence geboekt. Daarvan was de dagtocht in de Doubtful Sound één van de hoogtepunten van onze reis. We hadden schitterend zonnig weer tijdens deze tocht, waardoor we minder watervallen hebben gezien, maar de indrukwekkende natuur met een strak blauwe lucht konden aanschouwen.

TravelEssence Reiservaring van Jacqueline en Rob in Nieuw-Zeeland

De ‘Whale Watching’ in Kaikoura, dat in ons oorspronkelijke reisplan zat, hebben we moeten annuleren, omdat de weg tussen Kaikoura en Picton nog niet begaanbaar was en we te weinig tijd zouden hebben om de ferry naar het Noordereiland te halen. In plaats van Kaikoura zijn we naar het Abel Tasman National Park gegaan en hebben we de omgeving van Nelson bezocht. Ook allemaal zeer de moeite waard.

Na twee weken Zuidereiland hebben we de oversteek gemaakt en werden we weer verrast door de schoonheid van Tongariro, de vulkanische omgeving tussen Taupo en Rotorua, Te Urewera National Park waar we een bush camp hebben gedaan en bomen hebben geplant, Coromandel en Waiheke Island.

TravelEssence Reiservaring van Jacqueline en Rob in Nieuw-Zeeland

Helaas hadden we, na ruim drie weken prachtig weer, de laatste vijf dagen van onze trip erg veel regen. Weggespoelde wegen op Waiheke Island, uitgevallen stroom en urenlange plensbuien. Toen bleek onze Dreamsleeper wat minder praktisch en hebben we een paar keer een hotel opgezocht. Onze tocht werd afgesloten met twee dagen, regenachtig Auckland.

We zijn zeer tevreden over de adviezen van Sebastiaan, ons eerste contact bij TravelEssence, de informatie verstrekking na de aardbeving bij Kaikoura, de flexibiliteit bij annuleren van de ‘Whale Watching’, de via e-mail opgestuurde reisbescheiden en de snelle antwoorden van TravelEssence, bij vragen.

Al met al een schitterende reis in een geweldig mooi land.

TravelEssence Reiservaring van Jacqueline en Rob in Nieuw-Zeeland