Henny & Ineke

Henny & Ineke

In november 2015 maakten we een prachtige reis door Nieuw-Zeeland. Een jaar tevoren maakten we kennis met Sebastiaan, die bij ons thuis kwam en ons op een voortreffelijke wijze introduceerde met het voor ons onbekende land. Samen met hem hebben we onze reis verder uitgestippeld en mede op basis van zijn suggesties hebben we vrijwel het hele land kunnen bezoeken, dus zowel het Zuider- als het Noordereiland. Het aantal bezienswaardigheden is zo groot, dat het maken van keuzes echt nodig is en daarbij heeft de hulp van TravelEssence enorm geholpen, mede omdat men het land zelf heel goed kent.

We reisden in een camper van, een zogenaamde Spaceship, wat het midden houdt tussen een gewone auto en een camper. We hebben ook met twee vriendenstellen een groot deel van de reis optrokken. Zij reisden als ervaren camperaars natuurlijk met een echte camper. Op de campings kun je gebruik maken van voortreffelijke voorzieningen als een keuken, een eetzaal en een gelegenheid om de was te doen. Daarnaast logeerden we soms in hotels en een keer in een cabin op een zeilschip in een van de fjorden (Doubtful Sound) in het uiterste zuidwesten van het Zuidereiland.

Het cliché luidt, dat je in Nieuw-Zeeland alle landschappen hebt die je ook in Europa kunt aantreffen, nou, dat klopt helemaal! We zagen besneeuwde Alpen met - helaas terugtredende - gletsjers, schitterende diepblauwe bergmeren, vulkanen, regenwouden, prachtige kusten, weilanden met - heel veel - koeien en schapen enz. Het is er allemaal. Hetzelfde geldt voor de verschillende weertypen. Toen wij er waren was het lente. Soms heel koel met regen, dan weer zonnig met soms 25 graden of meer. En altijd wind... Ook zagen we allerlei soorten, onbekende vogels (de beroemdste vogel de Kiwi alleen in een resort overigens), pinguïns, zeeleeuwen, maar ook vaak heel weinig mensen! Nieuw-Zeeland, en zeker het Zuidereiland, is heel dunbevolkt, maar de mensen die er wonen zijn vaak bijzonder aardig en behulpzaam en ook wel trots, zeker op hun rugby-helden! Hoe het er in de huidige tijd voorstaat met de oorspronkelijke bevolking, de Maori's, zo'n 7 % van de ca. 4.5 miljoen Nieuw-Zeelanders, is lastig te zeggen. Het schitterde museum in Wellington geeft overigens een prachtig beeld van de geschiedenis van het land en de bevolking.

Afsluitend kunnen we zeggen dat het land een absolute aanrader is voor wie van verre reizen houdt. De begeleiding van onze reis door TravelEssence hebben wij als bijzonder deskundig, betrouwbaar en plezierig ervaren!