Gemke Jager & Frank Santman

Gemke Jager & Frank Santman

Dat Travel Essence door een “Kiwi” wordt gerund sprak mijn man erg aan en hij zocht contact met Andrew Morten. Wij hadden een kort verlanglijstje gemaakt met locaties, vooral op het Zuidereiland, die wij graag wilden zien. Ook hadden wij aangegeven dat we een voorkeur hadden voor wat kleinere bed-and-breakfast onderkomens en dat we het erg leuk zouden vinden om met Nieuw-Zeelandse mensen in contact te komen.

Andrew kwam met een “itinerary”, waar al onze wensen in waren opgenomen. Het prijskaartje dat eraan hing, viel ons in eerste instantie tegen, maar was niet onoverkomelijk. Begin december 2006 was het zover… onze reis was een feit!

De eerste stop was in Blenheim, in het rustige, prachtige Malborough. Na even zoeken, arriveerden wij bij een Wijnhuis, uiteraard midden tussen de wijnvelden, waar ons bed-and-breakfast zich bevond. We waren meteen verrukt: uitstekend en gezellig ingerichte kamer met beeldschoon uitzicht en privacy! Een heerlijke Spa outdoor en mountain bikes zo voor het grijpen! We werden allerhartelijkst door onze gastvrouwen en gastheer op de borrel uitgenodigd en zaten meteen geanimeerd te praten. Natuurlijk mochten we de verrukkelijke wijn van eigen label drinken en vernamen niet alleen alles over het reilen zeilen van een eigen wijngaard, maar ook het levensbericht hoe zij in Blenheim terecht waren gekomen. Wij waren dolenthousiast over deze locatie en namen ons voor niet teveel van de andere locaties te verwachten, want beter dan deze kon het toch niet worden. Nou… daar zijn we achter gekomen! Alle onderkomens, in Kaikoura, Akaroa, Queenstown, Franz Jozef en Hokitika waren super. Totaal verschillend, zowel qua behuizing als qua mensen, maar allemaal even bijzonder.

Vaak hebben we even aan Andrew gedacht en hem in gedachten een dikke pluim gegeven. Ook hebben we ons in tweede instantie afgevraagd hoe hij al die mooie locaties, inclusief boottochten en diverse excursies, voor die prijs heeft kunnen regelen. Achteraf was er een prima prijs-kwaliteit verhouding en vonden wij het in alle opzichten een prijzenswaardig reisje!

Gemke Jager en Frank Santman, Schoonhoven