Fred en Susan Boogaard en Peggy en Gerald Vos

Fred en Susan Boogaard en Peggy en Gerald Vos

Reisverslag Nieuw-Zeeland

Na een lange reis via Hong-Kong en Auckland kwamen we aan in Christchurch.

Onze eerste overnachting was in Windwhistle, waar we in de B&B Quickenberry Lodge and Guesthouse konden uitrusten van de reis. De volgende dag gingen we naar Lake Tekapo waar we logeerden tegenover de beroemde hond en een alleraardigst kerkje. Wew brachten een bezoek aan Mount Cook met zijn besneewde bergtoppen en maakten een wandeling. Onze volgende bestemming was Het Schiereiland Otago Peninsula in de buurt van Dunedin waar we logeerden in de B&B Kaimata Lodge. In deze B&B was een chileense kok aanwezig die bij wijze van spreken zelfs van rauwe bonen een lekker culinair hoogtepunt kon maken. Voor mensen met hoogtevrees zoals ik is deze locatie een uitdaging, waar ik achteraf geen spijt van heb. We hebben hier albatrossen in vlucht kunnen aanschouwen, daar ze op het schiereiland veilig kunnen broeden en brachten nog een bezoek aan het Lanarch casle, waar je lekker kunt eten.

Hierna gelogeerd in Manapouri en daarna een cruise gemaakt op het Doubtfull Sound waar we dolfijnen en zeeleeuwen hebben kunnen bewonderen.

Vandaar uit vertrokken naar Wanaka .

Het hoogtepunt van de vakantie was de helikoptervlucht die we maakten over de gletsjers. We werden aan het eind van de vlucht op een rots die ze Siberië noemen afgezet voor een bergwandeling van 2 ½ uur. Aan het eindpunt werden we opgehaald door een riverjetboot.

Ik dacht dat de bergwandeling de uitdaging van de dag voor mij zou worden, maar niets was minder waar. De tocht met de boot was de verrassing van de dag. De bestuurder vond zijn werk ontzettend leuk en maakte er een spektakel van.

In Frans Josef Glacier genoten van de hotpool wat een uitkomst bleek te zijn voor mijn spierpijn, opgelopen van de wandeltocht. Daarna via Punakaiki en Picton waar we respectievelijk 1 nacht doorbrachten met de boot naar Wellington op het Noord eiland vertrokken. De reis duurt 3 uur.

Dit is een grote stad waar we lekker konden shoppen. Na Wellington vertrokken naar Napier waar toevallig een het art deco festival werd gehouden een jaarlijks terugkerend festijn. Waarbij de mensen zich in die stijl kleden en er allerlei festiviteiten worden georganiseerd. Er zijn dan ook heel veel antieke auto’s in de stad.

Onze volgende bestemming was de bush camp in het Urewera natuurpark waar we een nacht in een tent hebben geslapen. Twee jonge mannen van de Maori stam waren onze gastheren. We werden bij aankomst verwend met een hapje en een drankje en een BBQ. De volgende morgen hebben we na het ontbijt bomen geplant en een wandeling gemaakt in Urewera forest waarbij uitleg werd gegeven over de planten en dieren die daar voorkomen. Het was een erg leerzaam verblijf en het was een ervaring die ik niet had willen missen. Na een verblijf van 2 nachten in Rotorua waar we dachten dat er veel werd gebarbecued omdat er veel rookpluimen boven bepaalde lokaties hingen, om er achter te komen dat dit de natuurlijke hot hole betrof die ook nog verschrikkelijk stinken.

Het einde van de reis hebben we lekker kunnen uitrusten van de vele kilometers in een huis aan het strand van Otama Beach.

Deze reis is een geslaagde vakantie geworden door de fantastische accommodaties en het goed advies van TravelEssence. Met name het advies om in Hong-Kong in een hotel eerst een paar uur te gaan slapen, voordat we onze reis vervolgden en om niet teveel in een korte tijd te proppen omdat je dan niet rustig je omgeving kan verkennen.

De manier van werken van TravelEssence spreekt mij enorm aan omdat er geen eenheidsworst wordt verkocht maar omdat de reis op maat wordt gemaakt. Bij ambitieuze keuzes kan men doordat men bekend is met de bestemming gedegen advies worden gegeven.

Susan Boogaard