Diane en Kees Baas

Diane en Kees Baas

Hi guys,

Het is hier fantastisch. We zijn nu in Manapouri wat een uitzicht. Het is nu bijna 10.00 uur in de avond. Het regent nu heel hard. Morgen beter. Hong Kong was heel apart. De vlucht in een klein vliegtuigje naar Nelson was ook apart.

De eerste 6 dagen bij de familie was heel leuk. Ik heb gekayakt op Lake Rotoiti (Nelson Lakes). We zijn naar Tekapa en Kaiterie geweest. Met mijn neef naar een grot geweest waar hij in zijn jeugd was geweest. Daar komt geen toerist en wat zagen we daar met een zaklantaarn "Weta's" een groot soort krekel met hele lange voelsprieten. Niet een maar wel honderd.

Toen met de auto naar Bach on the beach. Wat een ervaring. Eerst dachten we wat is dit. Maar toen we binnen waren, een prachtig uitzicht. Alles is er aanwezig. Muziek uit de oude doos. Prachtig. Maar wat een zonsondergang heb je daar en een prachtige sterrenhemel. Ook bij Holly Homestead (Bernadien) was het heel leuk. We werden echt vertroeteld. Daar ontmoeten we mensen (ook via Travelessence) die d volgende dag naar Bach on the beach gingen. De halfday tour op the glacier was koel. Ik ga zo weer. Voor Diane was het eens maar nooit meer.

Hokitika is een hele leuke stad en vervolgens gingen we naar Makarora naar Kenne en Rick. Totaal anders en wat een leuk huisje. En ze had in de ijskast brood etc voor de volgende ochtend neergezet. Het leuke was dat Rick de vorige dag 50 was geworden en we werden utgenodigd voor de BBQ en een borrel. Op een avond heel veel NZ gesproken. Ontzetted leuk. De volgende dag met de hele de Siberian toer gemaakt. Geweldig. Daarna naar Wanaka gereden. Wat een prachtige route en natuur. Het is net als of je in een simulator rijdt en je de mooiste beelden krijgt voorgeschoteld van NZ. Het is allemal zo ongerept die natuur. Bijna geen huis te zien en je rijdt van het ene natuurschoon in het andere dat weer totaal verschillend is van het vorige.

In Wanaka zaten we in een prachtig woonhuis. Erg leuk. Vandaag via Arrowtown naar Queenstown gereden en daar de kabelbaan genomen. Het was heel mooi weer.Wat een prachtig uitzicht. Toen naar Manapouri gereden. Wat een lieve vrouw is dat. Ze was achter haar huis met de aardbeien bezig. Ze brcht ons naar het huis een paar hondermeter verder op. Geweldig Hendrik Jan. Wat een uitzicht als je op de bank zit. We genieten met volle teugen. Morgen gaan we de Doubtful Sound in. Hopen op een mooie dag.

Het is hier nu 10:15 PM (avond). We gaan de ruigtas voor morgen klaar maken en dan slapen.

Tot nu toe een adembenemend reis.

Hartelijke groeten,

Diane en Kees Baas