Derek & Marieke

Reiservaring Nieuw-Zeeland | Derek & Marieke | TravelEssence

Zeven weken Nieuw-Zeeland moest het worden, zodat we aan het einde echt het gevoel wilden hebben dat we alles gezien hadden. En wat hebben we veel gezien! De reis waar we al maanden over droomden werd nog beter dan gehoopt. Nieuw-Zeeland heeft ons hart gestolen en hoewel we (bijna) alles hebben gezien willen we sowieso terug!

TravelEssence Reiservaring Nieuw-Zeeland van Derek en Marieke. Derek op een van de stranden van Nieuw-Zeeland Derek op één van de stranden van Nieuw-Zeeland

De visie van TravelEssence, dat je Nieuw-Zeeland past echt ervaart als je dicht bij de inwoners komt, is meer dan waar. Door de (vaak prachtige) kleinschalige accommodaties kom je in contact met de echte Kiwi’s. En van wie kun je nou beter tips krijgen dan van de mensen die er dagelijks verblijven. Daarnaast hebben wij ontzettend genoten van het persoonlijke contact en vaak super goede verzorging tijdens ons verblijf.

TravelEssence Reiservaring Nieuw-Zeeland van Derek en Marieke. Marieke in een buitenbad bij een van de kleinschalige accommodaties. Marieke geniet in het buitenbad bij één van de accommodaties

We begonnen het avontuur eind november 2016 in Christchurch. De tip van TravelEssence om op het Zuidereiland te beginnen is zeker de moeite waard. Waarna we via het super blauwe Lake Tekapo en de Catlins naar de Doubtful Sound gingen. Dat was een hele bijzondere ervaring! Naast het feit dat we door het prachtige weer hebben kunnen zwemmen in de Sound en de dolfijnen tijdens het avondeten met ons mee sprongen, was dit echt uniek. De natuur van Nieuw-Zeeland is overal mooi maar om met een boot door de immense fjorden te varen en er te slapen was prachtig, zeker doen dus!

TravelEssence Reiservaring Nieuw-Zeeland van Derek en Marieke. Marieke bij het super blauwe Lake Tekapo. Marieke bij Lake Tekapo

Een ander hoogtepunt was de helikoptervlucht bij de Southern Alps: wauw! Hoewel wij aan het einde van het voorjaar/begin van de zomer begonnen met onze reis hebben we ontzettend veel geluk gehad met het weer. Geen regen en op de dagen dat het belangrijk was, was het zonnig. Zo ook op de dag van onze vlucht: windstil en een strak blauwe lucht. Een waanzinnige vlucht, wandeling door de bossen en als afsluiter op de jetboat, maakt dat deze dag hoog op ons bijzondere-momenten-lijstje staat.

TravelEssence Reiservaring Nieuw-Zeeland van Derek en Marieke. Derek en Marieke bij de helikoptervlucht van Wilkin Jet & Helicopters Derek en Marieke tijdens de tour van Wilkin Jet & Helicopters

Maar waar we misschien nog wel het vaakst aan terug denken is het rijden in onze auto door het eindeloze landschap van Nieuw-Zeeland. Praktisch alleen op de wereld met om elke hoek en na elke berg weer een nieuw wauw-moment! Niet geheel onbelangrijk dat je hier van geniet aangezien je wel veel zult moeten reizen om alles te kunnen zien. Maar voor ons dus geen probleem om te rijden langs duizenden schapen, azuurblauwe meren, besneeuwde bergtoppen en té leuke dorpjes.

TravelEssence Reiservaring Nieuw-Zeeland van Derek en Marieke

Er zijn teveel mooie plekken die we gezien hebben: de gletsjers, Westport, Hanmer Springs, Abel Tasman/Nelson, (windy!) Wellington, Tongariro National Park (ga echt de Alpine Crossing doen, zwaar maar oh zo mooi!) Rotorua en nog veel meer. Mede dankzij de door TravelEssence uitgezochte route hebben wij de reis van ons leven gehad, eentje om nooit meer te vergeten! Wij zullen er nog lang van nagenieten en kunnen iedereen Nieuw-Zeeland, maar ook zeker de bemiddeling door TravelEssence aanraden. Ondertussen duimen we zelf om nog snel een keer terug te kunnen gaan!

  • Merry Christmas vanuit Nieuw-Zeeland
    Merry Christmas vanuit Nieuw-Zeeland
  • Omgeven door de natuur van Nieuw-Zeeland
    Omgeven door de natuur van Nieuw-Zeeland