Andy & Rita

Andy & Rita

Hi Hendrik-Jan

Zoals beloofd een wat uitgebreider verslag van onze Nieuw-Zeelandreis. We hebben echt een heerlijke vakantie gehad van het begin tot het einde. Alle overnachtingadressen waren anders, maar even goed verzorgd. Onze gastvrouwen en heren waren stuk
voor stuk vriendelijk en deden alles om onze verblijf aangenaam te maken. De maaltijden waren heerlijk en ze gaven ons veel informatie om te zorgen dat we ons niet verveelden…

De vooraf georganiseerde excursies (cruise Doubtful Sound, Siberian Experience, Kapiti Island en de Te Urewera Bush Trek) waren prachtig. Vooral de laatste twee waren indrukwekkende ervaringen. We hebben veel over de Maori’s geleerd. We hoorden op Kapiti Island het trieste nieuws over Joe, die we graag had willen ontmoeten bij Te Urewara. We hoorden van onze gids daar (Wiri, denk ik) dat honderden mensen kwamen om afscheid van Joe te nemen. En overal hadden mensen iets over hem te vertellen.
Op onze reis vonden we het ook leuk om telkens dezelfde mensen tegen te komen, die ook via Travel Essence reisden en daardoor vaak in dezelfde accommodaties verbleven of dezelfde trips deden. We deden het allemaal net anders en konden onze ervaringen uitwisselen.

In Akaroa (het plaatsje, dat we hadden ingeruild voor Kaikoura op aanbeveling van vrienden) kwamen we terecht in de ergste storm in de Christchurch regio sinds een eeuw. We zaten toen bij Jane in B&B L‘Abri. Ze heeft goed voor ons en de ander gasten gezorgd ondanks het wegvallen van de stroom totdat de wegen weer open waren en we verder konden. Het was een van de hoogtepunten van de vakantie!

Hendrik-Jan, we willen je en je collega’s van harte bedanken voor de goede zorg – we hoefden elke dag alleen maar het draaiboek open te doen en de instructies volgen. Het liep gesmeerd! Als we in de buurt zijn komen we een keertje binnen om je persoonlijk te bedanken. We doen er ook een foto bij – een van de weinigen waar Rita en ik allebei op staan: genomen door de piloot van de Siberia helicopter.

In het kort, het was good as gold, en echt no worries, mate!

Take care
Andy en Rita Brown