nz marlborough sounds
Nz marlborough sounds ferry crossing 1239 discoverpage header
Dé plek om even helemaal tot rust te komen...

Marlborough

Marlborough bestaat uit twee gebieden: de Marlborough Sounds en de wijnstreek. De Marlborough Sounds vormen de ‘toegangspoort’ tot het Zuidereiland voor wie per boot uit het noorden komt. Het gebied is bijzonder mooi en bestaat uit een netwerk van waterwegen met verspreid liggende eilanden, baaien en inhammen. De Sounds staan ook bekend om de vele vogelsoorten en de grote verscheidenheid aan zeedieren. Het is een ideale plek voor wie er even helemaal uit wilt zijn.

Wijnstreek

Even verderop ligt de wijnstreek van Marlborough. Het gebied is vlak en gaat langzaam over in glooiend heuvellandschap, begrensd door steile berghellingen. Marlborough is beroemd om zijn wijnen. De Marlborough Sauvignon behoort volgens kenners tot de beste van de wereld. U kunt in deze streek dan ook diverse wijnbedrijven bezoeken om er wijn te proeven of te lunchen. Het uitzicht op de bergen is prachtig en genieten van een goed glas wijn, terwijl u uitkijkt over de wijngaarden, is een unieke ervaring.

Geniet van een prachtig uitzicht tijdens een kayak tour
Maak een cruise door de schitterende omgeving

Van Kaikoura naar Abel Tasman

De rit van Kaikoura over State Highway 1 naar het noorden voert voor een groot deel langs de ruige oostkust met rechts van u de zee en uitgestrekte stranden en links hoog oprijzende bergtoppen. Voorbij Seddon verandert het landschap ingrijpend. Door een vriendelijk heuvelland bedekt met wijngaarden rijdt u naar Blenheim, de grootste stad van de regio Marlborough in de Wairau Valley. In deze omgeving, de grootste wijnstreek van Nieuw-Zeeland, worden beroemde wijnen gemaakt zoals sauvignon blanc, chardonnay en pinot noir.

Er zijn ca. 50 wijnbedrijven en in februari wordt er een groots opgezet wijnfestival georganiseerd. Veel van die bedrijven zijn te bezichtigen, maar u kunt ook terecht In het Brancott Visitor Centre ten zuiden van Blenheim voor proeverijen en een audiovisuele show waarin het hele proces van de wijnproduktie wordt uitgelegd. Onderweg van Blenheim naar Nelson passeert u het gebied van de Marlborough Sounds, een gebied met talloze baaien, zeearmen en inhammen dat u vanuit Picton of Havelock kunt verkennen. Huur een boot, een kajak of een fiets en ga erop uit. Bent u een wandelaar, dan moet u beslist te voet de Sounds in; er zijn allerlei wandelroutes met de beroemde Queen Charlotte Track als de langste (67 kilometer).

De stad Nelson, gezellig en levendig, met veel terrassen, markten en festivals, staat in heel Nieuw-Zeeland bekend om zijn heerlijke klimaat, als centrum van kunst en kunstnijverheid en als uitvalsbasis voor het Nelson Lakes National Park en het Abel Tasman National Park. Dat laatste is weliswaar het kleinste nationale park van Nieuw-Zeeland, maar het heeft veel te bieden aan natuurschoon, flora en fauna. Wandelen over korte of langere afstand, kajakvaren langs de kust, zwemmen en snorkelen vanaf de mooie stranden, u zult zich hier beslist niet vervelen. En een kijkje in de kustplaatsjes ten westen van Nelson zoals Motueka en Kaiteriteri met zijn goudgele stranden of in de duinen van Farewell Spit is ook de moeite waard.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.