Nz queen charlotte nature hike partner see and do active
Nz queen charlotte sounds water bush iphone itinerary

Wandel over de Queen Charlotte Track

In het hart van de Marlborough Sounds, op het uiterste noordelijke puntje van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, ligt een wandelpad van 72 kilometer. De Queen Charlotte Track is een meerdaagse wandeling die u in vier of vijf dagen kunt afleggen. Ontdek het steeds veranderende landschap samen met uw lokale gids. Het is ook mogelijk om de route zonder gids af te leggen.

Historisch Ship Cove

Uw avontuur begint met een cruise door de Marlborough Sounds per catamaran. Ship Cove is het historische startpunt. Dit gebied is rijk aan Maori-geschiedenis, verschillende stammen woonden in de regio en zochten op hun eigen unieke manier naar voedsel. Omstreeks 1770 bezocht kapitein James Cook ook Ship Cove

Heerlijk overnachten na een dag wandelen

In de komende vier of vijf dagen wordt u getrakteerd op unieke en contrasterende uitzichten. Geniet elke nacht van een welverdiende rust, verblijf in verschillende lodges met heerlijk eten en goede lokale wijn. Onderweg deelt uw gids zijn kennis van inheemse planten, zeevogels en zeezoogdieren.

Dolfijnen en de Weka

Kijk uit naar dolfijnen die in het helderblauwe en groen gekleurde water spelen en let op de iconische en ietwat brutale Weka. Dit is een inheemse loopvogel die vaak langs de route wordt gezien. De spectaculaire wandeling eindigt in de haven van Anakiwa.

Meer avontuurlijke activiteiten

Nieuw-Zeeland met uw partner

Ontdek meer over reizen met uw partner

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.