Visum en paspoort voor Nieuw-Zeeland

Om te voorkomen dat u voor vervelende verrassingen komt te staan bij aankomst in Nieuw-Zeeland, vertellen wij u meer over het visum voor Nieuw-Zeeland. Maar ook over de geldigheid van uw paspoort en andere reisdocumenten die u niet mag vergeten. Zo kunt u bij aankomst direct genieten van alle het moois dat Nieuw-Zeeland te bieden heeft.

Heeft u een visum nodig voor Nieuw-Zeeland?

Maakt u een reis door Nieuw-Zeeland van minder dan drie maanden? Dan heeft u geen visum nodig. U heeft alleen een visum voor Nieuw-Zeeland nodig voor een reis van langer dan drie maanden. Dit visum dient u zelf aan te vragen via de ambassade.

De vluchten vanuit Nederland en België gaan niet direct naar Nieuw-Zeeland. Gelukkig maar, want dan kunt u halverwege even uw benen strekken. Maar heeft u voor zo’n tussenstop of een langere stopover een visum nodig? Dat vertellen wij u voor de meest voorkomende bestemmingen:

  • Hong Kong: geen visum nodig voor een bezoek van maximaal 90 dagen;
  • Singapore: geen visum nodig, maar uw paspoort dient wel minimaal zes maanden geldig te zijn;
  • Australië: ja, voor een overstap van meer dan 72 uur heeft u een gratis eVisitor 651 visum nodig;
  • Dubai: geen visum nodig. Uw paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn;
  • Amerika: ja, u heeft een ESTA-nummer nodig aangezien het Nederlandse paspoort onder het Visa Waiver Program valt. Wij raden u aan het visum ruim voor vertrek aan te vragen;
  • Kuala Lumpur: geen visum nodig voor een bezoek van maximaal 90 dagen;
  • Seoul: geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 30 dagen;
  • Tokyo: geen visum nodig voor een bezoek van maximaal 90 dagen.

Hoe lang moet uw paspoort geldig zijn?

Voor een reis door Nieuw-Zeeland heeft u een paspoort nodig dat tot minimaal drie maanden na vertrek uit Nieuw-Zeeland geldig is. Reist u met kinderen? Dan hebben ook zij een eigen reisdocument nodig, want sinds 2012 is een beschrijving in het paspoort van de ouder niet meer geldig. Naast een geldig paspoort dient u voor het huren van een auto ook uw Nederlandse rijbewijs en een internationaal rijbewijs mee te nemen.