Visum en paspoort voor Nieuw-Zeeland

Visum en paspoort voor Nieuw-Zeeland | TravelEssence

Om te voorkomen dat u voor vervelende verrassingen komt te staan bij aankomst in Nieuw-Zeeland, vertellen wij u meer over het visum voor Nieuw-Zeeland. Maar ook over de geldigheid van uw paspoort en andere reisdocumenten die u niet mag vergeten. Zo kunt u bij aankomst direct genieten van al het moois dat Nieuw-Zeeland te bieden heeft.

Heb ik een visum nodig voor Nieuw-Zeeland?

Ja, vanaf 1 oktober 2019 heeft u een visum nodig voor Nieuw-Zeeland.
De regering van Nieuw-Zeeland heeft een nieuwe reisvereiste ingevoerd voor Europese bezoekers. Dit wordt de NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority) genoemd. Wij raden u aan deze via de website van de Nieuw-Zeelandse overheid aan te vragen. De kosten bedragen NZD $12,- per persoon. Goedkeuring kan tot 72 uur duren, dus vraag de NZeTA ruim voor uw vertrek aan. De NZeTA is vereist voor reizen vanaf 1 oktober 2019. Reizigers die hun reis naar Nieuw-Zeeland al geboekt hebben, kunnen de NZeTA vanaf nu aanvragen, voordat de NZeTA vanaf 1 oktober 2019 verplicht wordt.

Europese reizigers moeten ook een International Visitor Conservation and Tourism fee (IVL) betalen. Deze tax is bedoeld om de inheemse natuur en infrastructuur van Nieuw-Zeeland op peil te houden. De kosten hiervan bedragen NZD $35,- per persoon. Deze som betaalt u tijdens het aanvragen van het NZeTA.

Klik hier voor een stappenplan om het visum voor Nieuw-Zeeland aan te vragen.

Voor welke stopover heb ik een visum nodig?

De vluchten vanuit Nederland en België gaan niet direct naar Nieuw-Zeeland. Gelukkig maar, want dan kunt u halverwege even uw benen strekken. Maar heeft u voor zo’n tussenstop of een langere stopover een visum nodig? Dat vertellen wij u voor de meest voorkomende bestemmingen:

  • Hong Kong: geen visum nodig voor een bezoek van maximaal 90 dagen;
  • Singapore: geen visum nodig, maar uw paspoort dient wel minimaal zes maanden geldig te zijn;
  • Australië: ja, voor een overstap van meer dan 72 uur heeft u een gratis eVisitor 651 visum nodig;
  • Dubai: geen visum nodig. Uw paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn;
  • Amerika: ja, u heeft een ESTA-nummer nodig aangezien het Nederlandse paspoort onder het Visa Waiver Program valt. Wij raden u aan het visum ruim voor vertrek aan te vragen;
  • Kuala Lumpur: geen visum nodig voor een bezoek van maximaal 90 dagen;
  • Seoul: geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 30 dagen;
  • Tokyo: geen visum nodig voor een bezoek van maximaal 90 dagen.

Hoe lang moet uw paspoort geldig zijn?

Voor een reis door Nieuw-Zeeland heeft u een paspoort nodig dat tot minimaal drie maanden na vertrek uit Nieuw-Zeeland geldig is. Reist u met kinderen? Dan hebben ook zij een eigen reisdocument nodig, want sinds 2012 is een beschrijving in het paspoort van de ouder niet meer geldig. Naast een geldig paspoort dient u voor het huren van een auto ook uw Nederlandse rijbewijs en een internationaal rijbewijs mee te nemen.