Wellington

Wellington Nieuw-Zeeland

Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en ligt op het zuidelijke punt van het Noordereiland. In de stad heerst een ontspannen en relaxte sfeer. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij zodat u hier zich direct thuis voelt. Over het algemeen is de stad vrij modern met enkele oudere wijken. In het centrum zijn alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar, maar er is zoveel te zien dat het zeker de moeite waard is om hier enkele dagen te blijven. De stad met zijn vele houten huizen in terrasvorm en steile heuvels heeft iets unieks, zeker voor wie gewend is aan huizen van steen.

Cultuur

Wellington is een levendige en culturele stad met theaters, orkesten en tal van barretjes waar live muziek wordt gespeeld. Ook vindt u hier een aantal musea, zoals het nationale museum Te Papa dat zeker een bezoekje waard is. Het museum is bekend omdat het alle facetten van het leven in Nieuw-Zeeland in beeld brengt, van auto’s gemaakt van roestig ijzer tot oude radioprogramma’s en historische sportgebeurtenissen.

Uitgaansleven

Het nachtleven is de afgelopen jaren flink gegroeid in Wellington, mede dankzij de komst van vele studenten en kunstliefhebbers. De stad kan inmiddels goed concurreren met Auckland, wat de uitgaansstad is van Nieuw-Zeeland. De meeste uitgaansgelegenheden in Wellington zijn te vinden rondom Cuba Street en Courteny Place.

Haven

Wellington ligt aan de haven Port Nicholson. De haven is een van de mooiste natuurlijke havens ter wereld en gelegen aan Cook Strait: het water tussen het Noordereiland en het Zuidereiland. Port Nicholson is tevens het begin- en eindpunt van de veerschepen die de verbinding tussen het Noorder- en het Zuidereiland onderhouden.