Auckland

Auckland Nieuw-Zeeland | TravelEssence

Auckland is door de zee omgeven en is Nieuw-Zeelands grootste stad. Vanaf de Sky Tower in het centrum van de stad heeft u een indrukwekend uitzicht over de stad en de omgeving. Het restaurant op de top biedt gelegenheid de hele stad te overzien terwijl u van een heerlijke maaltijd geniet. Een paar dagen verblijven in deze stad, met zijn havens, bergen, vele cafés, restaurants, levendige stranden en het bruisende nachtleven is zeker de moeite waard.

Kust en natuur

De Hauraki Golf aan de oostkant is bezaaid met mooie eilanden en rond de stad vindt u overal stranden met wit en zwart zand waar u uitstekend kunt zwemmen en surfen. Het eiland Rangitoto, midden in de Hauraki Golf, is een vulkaan die vanaf elk punt in de stad zichtbaar is. De vulkaan hoort daardoor tot de natuurlijke fenomenen van de stad. Behalve een uitgestrekte kustlijn heeft Auckland ook de met struikgewas en bossen overdekte Waitakere- en Hunua-bergen waar u uitstekend kunt wandelen en klimmen.

Verken het gebied ten noorden van Auckland via 'The Matakana Wine Country'

Een uur ten noorden van Auckland, op weg naar de Bay of Islands, vindt u de Matakana Coast Wine Country. Hieronder valt onder andere het stadje Puhoi, wat bekend staat om de Puhoi Valley Cheese en de historische Puhoi Pub. Verder naar het noorden komt u langs Warkworth en Matakana - de stad van de 'beroemde' Matakana Village Farmers Market en mooie boetiekwinkels. Ook komt u langs het historische Kawau-eiland, wat de thuisbasis was van de eerste gouverneur-generaal, en u kunt paardrijden door de zandduinen op Pakiri Beach.

Verken de regionale parken, waaronder het prachtige Tawharanui, maak een wandeling en neem een duik bij Omaha Beach. Vanaf hier kunt u uw reis naar het noorden voortzetten en nog even een wandeling maken over de Dome Forest Walkway voordat u aankomt in Wellsford, de meest noordelijke plaats in de regio Auckland. In het westen ligt de haven van Kaipara, een gigantische baai met een kustlijn van 800 kilometer. Wat meer naar het oosten vindt u een reeks populaire surfstranden: Mangawhai Heads, Langs Beach en Waipu Cove.