Steden in Nieuw-Zeeland

Steden in Nieuw-Zeeland

Naast adembenemende natuur en unieke Maori-cultuur zijn er een aantal grote steden in Nieuw-Zeeland te ontdekken.

Steden op het Noordereiland

Aan de zuidelijke kust van het Noordereiland ligt Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Wellington is de perfecte combinatie van stad en groen, waar u ook een levendige koffiecultuur vindt. Wellington is dan wel de hoofdstad, maar het is niet de grootste stad van Nieuw-Zeeland. Die eer gaat naar Auckland.

Dit metropool ligt bovenin het Noordereiland. In en om deze moderne stad wonen ongeveer 1,4 miljoen mensen, bijna een derde van alle inwoners van Nieuw-Zeeland. Auckland wordt gezien als het commerciële hart van het land. De Art Deco stad Napier ligt in het wijngebied Hawke’s Bay. Rondom de stad vindt u veel wijngaarden waar u heerlijke wijnen kunt proeven.

De grootste steden van het Zuidereiland

Christchurch is veruit de grootste stad van het Zuidereiland. De gebouwen in de stad zijn gebouwd in de neogotische stijl en de stad heeft veel groen. Hierdoor doet Christchurch Europees aan. Queenstown is een kleine stad waar altijd wat te beleven is. Vooral in de winter is deze plaats populair onder Nieuw-Zeelanders om te wintersporten.

Daarnaast staat Queenstown bekend als Adventure Capital van Nieuw-Zeeland. Avonturiers kunnen hier onder meer skydiven, bungeejumpen, raften en karten. Kleinere steden die wij u aanraden zijn onder andere Nelson in het uiterste noorden en Dunedin in het zuiden.