Southland

Southland is het zuidelijkste gebied van Nieuw-Zeeland en het laatste land voor de zuidpool. U zou kunnen verwachten dat Southland een verloren en vergeten gebied is. Niets is minder waar, met zijn kleine dorpjes, glooiend weidelandschap, ongerepte bossen en prachtige kust is het weliswaar afgelegen, maar daarom niet minder aantrekkelijk. Tot de hoogtepunten behoren de schitterende Catlins met hun verschillende vogelsoorten en hun vele zeedieren. U vindt er prachtige watervallen en de geur van zout water hangt in de lucht.

Als u van oesters houdt, dan bent u hier ook aan het juiste adres. Het seizoen loopt meestal van april tot oktober. Wij bestellen er altijd twee dozijn en met de lage prijzen die hier gelden doet u dat vast ook.

Op reis in de Catlins

Een bijzondere tocht in een bijzonder gebied, dat is de autorit Southern Scenic Route door het uiterste zuidoosten van het Zuidereiland dat de Catlins wordt genoemd. Die naam is afkomstig van een vroegere landeigenaar. Het is er dunbevolkt en stil, ideaal om tot rust te komen en op uw gemak te genieten van de vele bezienswaardigheden zoals stranden, watervallen, dichte bossen, kliffen en grotten. Langs de kust leven pinguïns, Hector-dolfijnen (vooral in Porpoise Bay), robben en zeehonden, jan-van-gents, aalscholvers en stormvogels. U kunt de tocht beginnen in Invercargill, de zuidelijkste stad van Nieuw-Zeeland, boeiend en met veel groen.

Onderweg komt u verscheidene uitzichtpunten tegen zoals Waipapa Point en Nugget Point. Bij Curio Bay kunt u vanaf een rotsplateau versteende bomen bewonderen, restanten van een miljoenen jaren oud bos uit de Jura-tijd. Ook zijn er watervallen zoals de Parakaunui Falls en de McLean Falls waar het water van meer dan 20 meter hoogte naar beneden valt. Voor beide moet u even van de weg af en een eindje het bos in wandelen. De Cathedral Caves kunt u alleen bij eb bereiken. Om deze indrukwekkende grotten van nabij te bekijken wandelt u eerst door het bos en vervolgens over een strand. De route door de Catlins is 172 kilometer lang en eindigt in Balclutha waar hij aansluit op State Highway 1. Een deel van de route is onverhard.